Κύπρος: Ο Μαρίνος Σιζόπουλος νέος πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είναι ο νέος Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ της Κύπρου που ίδρυσε ο Βάσος Λυσσαρίδης. Επικράτησε με 62% έναντι 38% που έλαβε ο αντίπαλος του Γιώργος Βαρνάβας.
 
Συγκεκριμένα στη Λευκωσία, ο κ. Σιζόπουλος έλαβε 700 ψήφους, έναντι 256 του κ. Βαρνάβας, στη Λεμεσό, ο Μαρίνος Σιζόπουλος πήρε 911 ψήφους, έναντι 260 που πήρε ο κ. Βαρνάβας. Στη Λάρνακα, Σιζόπουλο ψήφισαν 210 ψηφοφόροι και τον κ. Βαρνάβα 413 και στην Πάφο 387 ψήφισαν τον Μ. Σιζόπουλο και 382 τον Γ. Βαρνάβα. 
 
Στις πρώτες του δηλώσεις ως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ στο κρατικό κανάλι, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι τα μέλη του κόμματος ψήφισαν για μια νέα, σύγχρονη και επαναστατική ΕΔΕΚ με νέες θέσεις και νέες διεκδικήσεις. Σύντομα πρόσθεσε θα δοθούν στη δημοσιότητα οι προτεραιότητές του. Ενωμένοι συμπλήρωσε, θα προχωρήσει το κόμμα στον δύσκολο αγώνα με στόχο τις βουλευτικές του 2016. 
 
Πρόσθεσε δε πως στη βάση του κόμματος αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε διχόνοια. Δικαίωμα ψήφου στις είχαν 9.464 εγγεγραμμένα μέλη, με βάση το Μητρώο του Κόμματος, ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και κυμάνθηκε γύρω στο 35% με 40%. Στη Λευκωσία σημειώθηκε η πιο χαμηλή προσέλευση (30%), ενώ κάπως μεγαλύτερη ήταν η προσέλευση σε Λεμεσό και Πάφο.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...