ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Χαρδούβελης-τρόικα "μαγείρεψαν" το πλεόνασμα

Για "Νάρκη στο πλεόνασμα από τον Γκίκα", κάνει λόγο το πρώτο θέμα της εφημερίδας Δημοκρατία, στην έκδοση του Σαββάτου, σημειώνοντας ότι το δημοσιονομικό success story βασίστηκε στην δημιουργική λογιστική, σε συνεργασία με τους δανειστές της Ελλάδας.

Με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου "εξαφάνισε έλλειμμα 1,2 δις ευρώ (του Δημοσίου προς ιδιώτες) με την ανοχή και της τρόικας".
πηγη 

Στα δημόσια ταμεία 555 εκατ. του ΤΧΣ

Στα δημόσια ταμεία 555 εκατ. του ΤΧΣ
Στα δημόσια ταμεία μεταφέρονται 555,6 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το ποσό αυτό αφορά σε εφάπαξ εισφορά που είχαν καταβάλει οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στο ΤΧΣ όταν ενισχύθηκαν από αυτό κεφαλαιακά.
Είναι, με άλλα λόγια, τα έσοδα του Ταμείου από την πληρωμή μερίσματος των προνομιούχων μετοχών που είχαν πάρει οι τράπεζες για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση από το «πακέτο Αλογοσκούφη». Αυτά είναι και τα τελευταία διαθέσιμα του Ταμείου, μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία προέβλεπε την επιστροφή στον EFSF των 10 δισ. ευρώ που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν για άλλες χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...