Αγωγή Γ. Παπανδρέου κατά Ερβέ Φαλσιανί

«Η ανοχή έχει τα όριά της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος του κόμματος κατέθεσε αγωγή Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, επειδή «ο κ. Φαλσιανί όσο και αυτοί που αναπαράγουν τις γνωστές αθλιότητες», εμπλέκουν το όνομα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Η σχετική ανακοίνωση τονίζει επίσης πως «οι περιφερόμενοι ανά τον κόσμο συκοφάντες εμπλέκουν πέρα από πρόσωπα και την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού να αποφύγει τη χρεοκοπία».
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπανδρέου είχε προειδοποιήσει πως προτίθεται να προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή κατά του Ερβέ Φαλσιανί και όλων όσοι υιοθετούν και αναπαράγουν, χωρίς τεκμήρια, την πληροφορία περί εμπλοκής της μητέρας του Μαργαρίτας στη λίστα Λαγκάρντ και περί εκβιασμού του από τον Νικολά Σαρκοζί για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας, με αντάλλαγμα να «εξαφανιστεί» από τη λίστα το όνομα της μητέρας του.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έχει ως εξής:
«Επειδή η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι η μόνη οδός αντιμετώπισης άθλιων συκοφαντιών, όπως αυτή του Ερβέ Φαλσιανί, που προφανώς σκοπό έχουν τον τυχοδιωκτικό πλουτισμό και την προβολή για την εξυπηρέτηση πάσης φύσεως σκοπιμοτήτων, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατέθεσε σήμερα σχετική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Τόσο ο κ. Φαλσιανί όσο και αυτοί που αναπαράγουν τις γνωστές αθλιότητες, εμπλέκοντας το όνομα Παπανδρέου στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, είναι απολύτως βέβαιο, ότι έχουν ενημερωθεί και για τη νέα δήλωση του κ. Στασινόπουλου - μέχρι πριν λίγες μέρες Ειδικού Προϊσταμένου ΣΔΟΕ, ότι «υπήρξε διασυρμός» και ότι «από έλεγχο που έγινε στη συνέχεια δεν προέκυψε τίποτε».
Και η ανοχή έχει τα όριά της, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι περιφερόμενοι ανά τον κόσμο συκοφάντες εμπλέκουν πέρα από πρόσωπα και την τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού να αποφύγει τη χρεοκοπία.»
πηγη

Εμπλέκει τη Μαργαρίτα ο Φαλσιανί

margarita.jpg

Μαργαρίτα Παπανδρέου, Ερβέ Φαλσιανί
 
 
Αναλυτική αναφορά στη «λίστα Φαλσιανί», γνωστή και ως «Λαγκάρντ», έκανε με χθεσινό άρθρο της η ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα», προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στην Ιταλία και όχι μόνο.
«O Σαρκοζί και η “λίστα Φαλσιανί” με στόχο να επιβληθεί η τρόικα στην Αθήνα. Περιλαμβάνει και τη μητέρα του Παπανδρέου, με μισό δισεκατομμύριο ευρώ», έγραψε η ιταλική εφημερίδα. Η «Κοριέρε» προδημοσίευσε το βιβλίο «La Cassaforte degli Evasori» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων») των εκδόσεων Chiarelettere, τo οποίο υπογράφει ο ίδιος ο Φαλσιανί με τη συνεργασία του δημοσιογράφου Αντζελο Μινκούτσι. Θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία την ερχόμενη εβδομάδα.
«Αναφερόμενος στους χρυσούς πελάτες της τράπεζας, ο Φαλσιανί παραθέτει δύο ονόματα: Εμίλιο Μποτίν, πρώην ιδιοκτήτης της ισπανικής τράπεζας Santander (ήταν ο πλουσιότερος Ισπανός πολίτης, ο οποίος απεβίωσε το 2014), και ένα άλλο σημαντικό ονοματεπώνυμο. Αυτό της μητέρας του Ελληνα πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου», εξηγεί η εφημερίδα του Μιλάνου.
Σύμφωνα με τον ειδικό αυτόν, στον χειρισμό συστημάτων πληροφορικής, «η δύναμη της συγκεκριμένης τράπεζας συνδέεται με τους σημαντικότερους πελάτες της και με τον έλεγχο που μπορεί να ασκήσει χάρη σε αυτές τις μεγάλες περιουσίες και στη διαπλοκή των συμφερόντων πελατών, πολιτικών και μάνατζερ».
Ο Φαλσιανί γράφει στο βιβλίο του ότι η κυρία Παπανδρέου είχε στην κατοχή της, στην τράπεζα, «λογαριασμό πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ». Προσθέτει δε, ότι «η λίστα των μεγαλοκαταθετών τής HSBC φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για να επιβληθούν πολιτικές λιτότητας». Ιδίως για την Ελλάδα αφού, σύμφωνα με την «Κοριέρε», ο Γαλλοϊταλός αυτός, πασίγνωστος πλέον πρώην τραπεζικός υπάλληλος, στο βιβλίο του αναφέρεται στον Παπανδρέου και μιλά για «πίεση και εκβιασμό».
«Το 2011, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για να σωθεί η Ελλάδα τέθηκε ο Σαρκοζί, ο οποίος είχε στην κατοχή του τη λίστα και γνωρίζοντας τα διάφορα ονόματα μπόρεσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου» σημειώνεται, επίσης, στο «Χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων».
Με το Podemos
«Οπως έγινε και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η λίστα HSBC χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για εκβιασμό και για δούναι και λαβείν. Στην Ελλάδα η λίστα εξαφανίστηκε. Στη χώρα αυτήν, όπως και αλλού, δεν άρχισε ποτέ, επισήμως, κανενός είδους έρευνα» γράφουν, επίσης, οι Φαλσιανί και Μινκούτσι.
Σε δηλώσεις του, επίσης, στην ιταλική οικονομική εφημερίδα «Ιl Sole 24 Ore», o πρωταγωνιστής της όλης αυτής υπόθεσης επιβεβαιώνει ότι συνεργάζεται με το Podemos και την ισπανική κοινότητα X Net, και προσθέτει ότι «προσπαθεί να ξεκινήσει συνεργασία και με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα, διότι μαζί τους υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση».
Ο Ερβέ Φαλσιανί, τέλος, σε άλλο σημείο του βιβλίου του, αποκαλύπτει ότι στην αρχή του 2014 συνάντησε στο Παρίσι τον Κώστα Βαξεβάνη. «Ηθελε να επικεντρωθεί σε κάτι που να μπορούσε να εξηγηθεί ξεκάθαρα στους συμπατριώτες του. Ενδιαφερόταν, κυρίως, για περιπτώσεις όπως εκείνη της πρώην συζύγου ενός υπουργού Οικονομικών και της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού Παπανδρέου. Του είπα ότι είναι δύσκολο να παρουσιάσεις, με σαφή τρόπο, τη θέση κάποιων ατόμων ως προς τη χρηματοοικονομική τους κατάσταση, διότι όλοι οι νόμοι λειτουργούν ως εμπόδιο. Δεν μπορούσε να το χωρέσει ο νους του ότι ήμασταν αναγκασμένοι να παρακάμψουμε τον νόμο για να μπορέσουν να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία σχετικά με την HSBC και τους πελάτες της. Το είχε βιώσει ο ίδιος, άλλωστε, από τη στιγμή που συνελήφθη και δικάστηκε επειδή παρουσίασε τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ...».
Ο Ιταλός δημοσιογράφος Αντζελο Μινκούτσι, πάντως, ο οποίος συνυπογράφει το βιβλίο, θεωρεί ότι κάποια από τα ονόματα των καταθετών ενδέχεται να μην περιλαμβάνονται ούτε στις λίστες που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και ότι μπορεί να χρειαστεί περαιτέρω έρευνα και διασταύρωση στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...