«Μακεδονία» αποκάλεσε την FYROM η υπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι αποκάλεσε «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.


Η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ,  Φεντερίκα Μογκερίνι αποκάλεσε «Μακεδονία» την ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Συμφωνα με το Euractiv, απαντώντας δημοσιογρά φος - ο οποίος επίσης χρησιμοποίησε τον όρο «Μακεδονία» -  ρώτησε τη Μογκερίνι αν η συγκεκριμένη χώρα βρίσκεται στην ατζέντα της Κομισιόν λόγω των τελευταίων εξελίξεων με τις αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης. Η Υπατη εκπρόσωπος απάντησε: «Η απάντηση είναι ναι, είναι στην ατζέντα, και επιτρέψτε μου επίσης να σας πω ότι μαζί με τον Επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι την Μακεδονία αλλά την Βοσνία-Ερζεγοβίνη».
Συνέχισε λέγοντας ότι η Βοσνία είναι η μόνη χώρα που επισκέφθηκε επίσημα τους τρεις πρώτους μήνες που ανέλαβε καθήκοντα, ενώ προσεκτικά παρακολουθεί και την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου. «Σε αυτό το πλαίσιο, η Μακεδονία είναι στην ατζέντα όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας»
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...