Παράταση για ένα μήνα για τις 100 δόσεις προς την Εφορία

Από το βήμα της Βουλής η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ανακοίνωσε, πως θα δοθεί παράταση στη δεύτερη φάση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις οφειλές προς την Εφορία.
Όπως ανέφερε η κ. Βαλαβάνη, η παράταση δίνεται για έναν μήνα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπάρχει,
να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους φορολογούμενους να κάνουν χρήση του μέτρου και να επωφεληθούν από το διπλό όφελος που συνεπάγεται η πληρωμή προσαυξήσεων, προστίμων και κεφαλαιοποιημένων φόρων, που επιφέρει και ισόποση μείωση του αρχικού χρέους.

Βαλαβάνη: «Καταργείται η φορολόγηση αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων»

Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, ξεκαθάρισε μιλώντας στη Βουλή, πως οι αγροτικές ενισχύεις και αποζημιώσεις του 2014 δεν θα λογίζονται ως εισόδημα και δεν θα φορολογούνται.
Η κα Βαλαβάνη προανήγγειλε τροπολογία που επαναφέρει το αφορολόγητο για τις ευρωπαϊκές ενισχύεις και αποζημιώσεις των αγροτών. Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, και σημείωσε πως «απαιτείται να βρίσκουμε λύσεις έστω και στο παρά πέντε» γι' αυτό και δεσμεύτηκε να καταθέσει τροπολογία την ερχόμενη εβδομάδα με την οποία αγροτικές ενισχύεις και αποζημιώσεις του 2014 δεν θα λογίζονται ως εισόδημα και δεν θα φορολογούνται.
Η Νάντια Βαλαβάνη παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω καταργήσεις «ληστρικών» όπως τις χαρακτήρισε φορολογικών διατάξεων για τους αγρότες. Σημείωσε ότι το 2015 θα υπάρξει νομοσχέδιο που θα φέρνει  για τον αγροτικό πληθυσμό την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, φορολόγηση 13% από το πρώτο ευρώ, τεκμήριο ακόμα και για κατεστραμμένη σοδειά και προκαταβολή φόρου 55%. Τέλος, τόνισε πως οι προτάσεις για 20.000 ευρώ αφορολόγητο και κατάργηση βιβλίων και στοιχείων για τζίρο 40.000 ευρώ δεν θα υιοθετηθούν από την κυβέρνηση.

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...