H λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων που πραγματοποιήθηκε τη
Δευτέρα 20 Απριλίου στην αίθουσα Ball Room του ξενοδοχείου Μεγάλη
Βρεταννία, ανέδειξε τα εστιατόρια Etrusco και Funky Gourmet στην κορυφή
της κατάταξης.
Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα τρία εστιατόριά του -σε Κέρκυρα, Αθήνα και Ρόδο- να βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο και το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για τρίτη συνεχή χρονιά 2 Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Με μόνη διαφορά φέτος την ισοβαθμία του με το πολυαισθητικό Funky Gourmet της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσου, το οποίο έλαβε εξίσου 16,5/20 βαθμούς και 2 Χρυσούς Σκούφους.
Οι Δημήτρης Αντωνόπουλος και Ορέστης Ανδρεαδάκης ανέλαβαν την ομαλή ροή της βραδιάς ως παρουσιαστές, ενώ το μενού επιμελήθηκαν 6 νέοι αντιπροσωπευτικοί εκπρόσωποι της ελληνικής κουζίνας με πιάτα που επίσης αποθεώθηκαν από όσους παραβρέθηκαν στο εντυπωσιακό event. Πρόκειται για τους Αθηναγόρα Κωστάκο (Bill & Coo), Μιχάλη Νουρλόγλου (Abovo), Ευγένιο Βαρδακαστάνη (Μεγάλη Βρεταννία-King George), Γκίκα Ξενάκη (Aleria), Αλέξανδρο Τσιοτίνη (Calypso) και Παναγιώτη Γιακαλή (The Margi).
Σημειώνουμε ότι ο Χρυσός Σκούφος απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω, ενώ στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται με 14/20 και πάνω. Τη φετινή χρονιά 10 από τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια διακρίθηκαν επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο
Βαθμολογία 16,5/20 και 2 «Χρυσοί Σκούφοι»
Etrusco, Κέρκυρα
Funky Gourmet, Αθήνα
Etrusco
Funky Gourmet
Βαθμολογία 16/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Botrini’s, Αθήνα
Σπονδή, Αθήνα
Varoulko seaside, Αθήνα
Bill&Coo
Βαθμολογία 15,5/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
F+W, Αθήνα
Matsuhisa Athens, Αθήνα
Tudor Hall, Αθήνα
Bill & Coo, Μύκονος
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος
Alfredo’s
Βαθμολογία 15/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Alfredo’s, Βόρεια Ελλάδα
Ντομάτα, Βόρεια Ελλάδα
Squirrel, Βόρεια Ελλάδα
Water restaurant, Βόρεια Ελλάδα
Abovo, Αθήνα
Hytra, Αθήνα
Priemere, Αθήνα
Apocalypsis, Πάτμος
Botrini’s Rodi, Ρόδος
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη
Οld Mill, Κρήτη
Σελήνη, Σαντορίνη
Aleria
Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
Βαθμολογία 16,5/20
Etrusco, Κέρκυρα
Funky Gourmet
Βαθμολογία 16/20
Botrini’s, Αθήνα
Varoulko Seaside, Αθήνα
Βαθμολογία 15,5/20
Bill & Coo, Μύκονος
Tudor Hall, Αθήνα
Βαθμολογία 15/20
Αpocalypsis, Πάτμος
Σελήνη, Σαντορίνη
Ντομάτα,Χαλκιδική
Old Mill, Κρήτη
Βαθμολογία 14,5/20
Κοντοσώρος, Φλώρινα
The Lady Finger Restaurant, Μύκονος
Aleria, Αθήνα
Baku, Αθήνα
Βασίλαινας, Αθήνα
Milos estiatorio, Αθήνα
Παπαϊωάννου, Αθήνα
Τηλέμαχος barbeque club, Αθήνα
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω
Βαθμολογία 14/20
Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, Πιερία
Ο Θωμάς, Φλώρινα
Clochard, Θεσσαλονίκη
Μαρίνα, Χαλκιδική
Η πλατεία της Ανθούλας, Χαλκιδική
Τάσος, Θεσσαλονίκη
Εξι κλειδιά, Πήλιο
Αθήρι, Αθήνα
Ιώδιο, Αθήνα
Κρητικός, Αθήνα
Τηλέμαχος Art Grill, Αθήνα
Μαυρίκος, Ρόδος
Mylos, Σαντορίνη
Ferryman, Κρήτη
Xasteria, Κρήτη
Χρυσόστομος,Κρήτη
Έξι κλειδιά, Πήλιο
πηγη
Μεγάλος νικητής της βραδιάς ο Έκτορας Μποτρίνι με τα τρία εστιατόριά του -σε Κέρκυρα, Αθήνα και Ρόδο- να βραβεύονται με Χρυσό Σκούφο και το κερκυραϊκό Etrusco να αποσπά για τρίτη συνεχή χρονιά 2 Σκούφους ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα. Με μόνη διαφορά φέτος την ισοβαθμία του με το πολυαισθητικό Funky Gourmet της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσου, το οποίο έλαβε εξίσου 16,5/20 βαθμούς και 2 Χρυσούς Σκούφους.
Οι Δημήτρης Αντωνόπουλος και Ορέστης Ανδρεαδάκης ανέλαβαν την ομαλή ροή της βραδιάς ως παρουσιαστές, ενώ το μενού επιμελήθηκαν 6 νέοι αντιπροσωπευτικοί εκπρόσωποι της ελληνικής κουζίνας με πιάτα που επίσης αποθεώθηκαν από όσους παραβρέθηκαν στο εντυπωσιακό event. Πρόκειται για τους Αθηναγόρα Κωστάκο (Bill & Coo), Μιχάλη Νουρλόγλου (Abovo), Ευγένιο Βαρδακαστάνη (Μεγάλη Βρεταννία-King George), Γκίκα Ξενάκη (Aleria), Αλέξανδρο Τσιοτίνη (Calypso) και Παναγιώτη Γιακαλή (The Margi).
Σημειώνουμε ότι ο Χρυσός Σκούφος απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω, ενώ στο πλαίσιο του θεσμού απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια και ταβέρνες, που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και βαθμολογούνται με 14/20 και πάνω. Τη φετινή χρονιά 10 από τα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο εστιατόρια διακρίθηκαν επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο
Βαθμολογία 16,5/20 και 2 «Χρυσοί Σκούφοι»
Etrusco, Κέρκυρα
Funky Gourmet, Αθήνα
Etrusco
Funky Gourmet
Βαθμολογία 16/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Botrini’s, Αθήνα
Σπονδή, Αθήνα
Varoulko seaside, Αθήνα
Bill&Coo
Βαθμολογία 15,5/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
F+W, Αθήνα
Matsuhisa Athens, Αθήνα
Tudor Hall, Αθήνα
Bill & Coo, Μύκονος
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος
Alfredo’s
Βαθμολογία 15/20 και 1 «Χρυσός Σκούφος»
Alfredo’s, Βόρεια Ελλάδα
Ντομάτα, Βόρεια Ελλάδα
Squirrel, Βόρεια Ελλάδα
Water restaurant, Βόρεια Ελλάδα
Abovo, Αθήνα
Hytra, Αθήνα
Priemere, Αθήνα
Apocalypsis, Πάτμος
Botrini’s Rodi, Ρόδος
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη
Οld Mill, Κρήτη
Σελήνη, Σαντορίνη
Aleria
Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας
Βαθμολογία 16,5/20
Etrusco, Κέρκυρα
Funky Gourmet
Βαθμολογία 16/20
Botrini’s, Αθήνα
Varoulko Seaside, Αθήνα
Βαθμολογία 15,5/20
Bill & Coo, Μύκονος
Tudor Hall, Αθήνα
Βαθμολογία 15/20
Αpocalypsis, Πάτμος
Σελήνη, Σαντορίνη
Ντομάτα,Χαλκιδική
Old Mill, Κρήτη
Βαθμολογία 14,5/20
Κοντοσώρος, Φλώρινα
The Lady Finger Restaurant, Μύκονος
Aleria, Αθήνα
Baku, Αθήνα
Βασίλαινας, Αθήνα
Milos estiatorio, Αθήνα
Παπαϊωάννου, Αθήνα
Τηλέμαχος barbeque club, Αθήνα
Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω
Βαθμολογία 14/20
Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω, Πιερία
Ο Θωμάς, Φλώρινα
Clochard, Θεσσαλονίκη
Μαρίνα, Χαλκιδική
Η πλατεία της Ανθούλας, Χαλκιδική
Τάσος, Θεσσαλονίκη
Εξι κλειδιά, Πήλιο
Αθήρι, Αθήνα
Ιώδιο, Αθήνα
Κρητικός, Αθήνα
Τηλέμαχος Art Grill, Αθήνα
Μαυρίκος, Ρόδος
Mylos, Σαντορίνη
Ferryman, Κρήτη
Xasteria, Κρήτη
Χρυσόστομος,Κρήτη
Έξι κλειδιά, Πήλιο
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου