5.000 μεταλλωρύχοι στο υπουργείο Ανάπτυξης

Πάνω από 5.000 εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική στο υπ. Ανάπτυξης. Θα κάνουν πορεία στη Βουλή. Αντι-συγκέντρωση στα Προπύλαια. Μέτρα ασφαλείας.

Περισσότερα από 85 λεωφορεία και δεκάδες ιδιωτικά οχήματα με περίπου 5.000 εργαζόμενους των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική  έφτασαν στην πρωτεύουσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το εργασιακό τους μέλλον.
Σχεδόν παράλληλα οργανώνεται αντι-συγκέντρωση από την Επιτροπή Αλληλεγγύης των κατοίκων που αντιδρούν στη Χαλκιδική, στα Προπύλαια.
Εκτροπή της κυκλοφορίας στην κάθοδο της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος της Λ. Δημοκρατίας (Πεντάγωνο-Ν. Ψυχικό) λόγω της συγκέντρωσης.
Οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., υπό τον φόβο μεταφοράς του «πεδίου μάχης» στην Αθήνα, σχεδιάζουν μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην συναντηθούν οι αντιμαχόμενες πλευρές και επαναληφθούν βίαια και επικίνδυνα επεισόδια όπως εκείνα που είχαν εξελιχθεί πριν από αρκετές ημέρες στη Χαλκιδική.
Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία έχουν φτάσει στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν, ανάβοντας κεριά και λαμπάδες. Από την άλλη, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στις 18:00 το απόγευμα. Όπως αναφέρει η Επιτροπή, «η υποστήριξή μας αφορά το κομμάτι της κοινωνίας της Χαλκιδικής που αγωνίζεται όχι για το προσωπικό-ατομικό συμφέρον, αλλά για το κοινό, συλλογικό όφελος».
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...