Η άφοβη πιλότος από το Αφγανιστάν που θυμίζει Μόνικα Μπελούτσι

Οι απειλές σε βάρος της δεν πτόησαν την πανέμορφη 23χρονη, που είναι σήμερα η πρώτη πιλότος των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν
Την έχουν χαρακτηρίσει ως την ωραιότερη πιλότο του κόσμου (εφημερίδα Bild). Πέρα από -αντικειμενικά- ωραία, η Νιλουφάρ Ραχμανί (η οποία θυμίζει κάτι από Μόνικα Μπελούτσι), έχει κατακτήσει μια σημαντική πρωτιά:
είναι η πρώτη γυναίκα πιλότος των ενόπλων δυνάμεων του Αφγανιστάν -μετά την πτώση των Ταλιμπάν το 2001.
Η 23χρονη Ραχμανί αψήφησε τις απειλές θανάτου που δέχτηκε ακόμα και από μέλη της οικογένειάς της, όταν αποφάσισε να ενταχθεί στην πολεμική αεροπορία, πριν από πέντε χρόνια. «Από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι, ονειρευόμουν να γίνω πιλότος» δηλώνει σε αφιέρωμα που της έκανε η Daily Mail.
Πρωτοπέταξε με ένα Cessna 182, που στάθηκε μικρό για τη φιλοδοξία της. Συνέχισε τα μαθήματα ώστε να μπορεί να πετάξει μεγαλύτερο αεροπλάνο και σήμερα πετάει με ένα στρατιωτικό C-208.
Η μόνη φορά που -όπως λέει η ίδια- παράκουσε τις εντολές των ανώτερων της, ήταν σε μια αποστολή, στη διάρκεια της οποίας μετέφερε τραυματίες στο νοσοκομείο. Οι ανώτεροι δέχτηκαν την εξήγηση και δεν της επέβαλλαν την παραμικρή ποινή.
Οταν τα κατορθώματά της άρχισαν να γίνονται γνωστά, οι απειλές σε βάρος της ζωής της, πολλαπλασιάστηκαν, όμως ούτε αυτό στάθηκε ικανό να πτοήσει την γοητευτική νεαρή πιλότο. Ανάγκασε ωστόσο την ίδια και την οικογένειά της σε συνεχείς μετακομίσεις, ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο.
Η Ραχμανί δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει την καριέρα της στην αεροπορία, ενώ δεν κρύβει τη φιλοδοξία της να σταθεί πηγή έμπνευσης για γυναίκες που για διάφορους λόγους φοβούνται να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. «Το θέμα είναι να σταματήσεις να βλέπεις τον εαυτό σου ως γυναίκα, να τον βλέπεις ως άνθρωπο και να πιστέψεις σε αυτόν. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για μένα να γίνω πιλότος, ήταν σκληρό και επικίνδυνο. Ομως μέσα μου ένιωθα ότι πρέπει να πάρω αυτό το ρίσκο, ώστε να εμπνεύσω κι άλλες γυναίκες να κάνουν αυτό που ονειρεύονται...» τονίζει.
Μια μικρή ανταμοιβή για τη νεαρή πιλότο ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τιμήθηκε με βραβείο θάρρους από τα χέρια της Μισέλ Ομπάμα.  
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...