Ο Πρωθυπουργός «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου ( Δείτε Bίντεο )

Ο πρωθυπουργός "στον ενικό" με τον Νίκο Χατζηνικολάου - Ά μέρος

...
Ο πρωθυπουργός "στον ενικό" με τον Νίκο Χατζηνικολάου- ΄Β μέρος Ο πρωθυπουργός «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου - ΄Γ μέρος
....
...

Παπαδημούλης: Πατριωτικό καθήκον η στήριξη του Τσίπρα

 

Ως "πατριωτικό καθήκον" χαρακτήρισε την στήριξη στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ομάδα διαπραγμάτευσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Η στήριξη του Τσίπρα και της "ομάδας διαπραγμάτευσης" για μια καλή συμφωνία, είναι πατριωτικό καθήκον. Ο τόπος θέλει λύσεις, όχι νέες κάλπες.", ανέφερε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
 

Ο Τσίπρας για τον Κώστα Καραμανλή - ΒΙΝΤΕΟ

 

Δεν υπάρχει πολιτικό φλερτ με τον Κώστα Καραμανλή, είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".
"Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση. Δεν υπάρχει όμως πολιτικό φλερτ. Έχω να τον δω 1,5 χρόνο. Δεν ισχύει, είναι μια παραφιλολογία του πολιτικού καφενείου" σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
"Υπάρχει μια σχέση πολιτικής εκτίμησης, αλλά σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές" τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν του έκανε πρόταση για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.
"Τη μοναδική πρόταση που έκανα ήταν στον Προκόπη Παυλόπουλο" σημείωσε.

Δείτε το βίντεο του STAR
...

Ο Τσίπρας για τον Βαρουφάκη: Είναι "asset" για την κυβέρνηση και τη χώρα - ΒΙΝΤΕΟ

"Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένα σημαντικό asset για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Είναι ένας οικονομολόγος που έχει ενοχλήσει γιατί μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα απ' ότι την μιλάνε αυτοί", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".
"Μιλάει τη γλώσσα της οικονομίας, βεβαίως έχοντας ριζοσπαστικές θέσεις και απόψεις , αντιλήψεις οι οποίες είναι δεδομένες" σημείωσε προσθέτοντας ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν κάνει πίσω εύκολα, είναι έντιμος και επιμένει στις απόψεις του.
"Η διαπραγμάτευση δεν ανήκει σ' έναν ανθρώπο, ποτέ δεν άνηκε σε έναν άνθρωπο. Η διαπραγμάτευση έχει πάντα την ευθύνη του Πρωθυπουργού, ο Πρωθυπουργός είναι σαν τον προπονητή μιας ομάδας. Όταν κερδίσει η ομάδα, κέρδισαν οι παίκτες, αν χάσει θα φταίει ο Πρωθυπουργός. Και έχει και τη συλλογική ευθύνη" τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Σχολιάζοντας την απουσία του υπουργού Οικονομικών από το δείπνο στη Ρίγα, απάντησε : "Έχετε την αίσθηση ότι είναι στοιχείο της διαπραγματευτικής τακτικής;"
"Έχετε την αίσθηση ότι οι πολιτικοί ακόμα και αν βρίσκονται σε μια θέση ευθύνης δεν έχουν συναισθήματα;" συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν επρόκειτο για δείπνο εργασίας.
"Η διαπραγματευτική στρατηγικής της χώρας δεν διαμορφώνεται από το αν κάποιος πήγε ή δεν πήγε σε ένα δείπνο. Διαμορφώνεται από τις θέσεις που παρουσιάζει κανείς στην κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης και της συζήτησης μέσα στα επίσημα και διεθνή φόρα" επισήμανε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας: "Στόχος μου δεν είναι να ωραιοποιήσω. Έχει δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα. Πιστεύω όμως ότι είναι όμως μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού, διότι μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού είναι να αποδομήσεις αυτόν που κάθεται απέναντί σου στο τράπεζι και διαπραγματεύεται".
"Mε τον Γιάνη Βαρουφάκη είμαστε σε αγαστή συνεργασία και εγώ όλο το επιτελείο το διαπραγματευτικό"¨είπε ο κ. Τσίπρας ενώ αναφερόμενος στη συγκρότηση της νέας πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης σημείωσε: "Κάναμε μια προσπάθεια που είχε αποφασιστεί και πριν τη Ρίγα. Βρεθήκαμε στην ανάγκη τώρα που πάμε στην τελική ευθεία να αναδιοργανώσουμε τις ομάδες μας διότι χρειάζεται να έχουμε τον πλήρη έλεγχο και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα".

Δείτε το βίντεο από το STAR

 

...

Τσίπρας: Ισχυρά κέντρα της Ευρώπης και πολιτικοί αντίπαλοι μας είχαν στήσει παγίδα - ΒΙΝΤΕΟ

 

"Κάποιοι είχαν επιλέξει από πριν εσκεμμένα όχι να πάρουν εξάμηνη αλλά δίμηνη παράταση του προγράμματος ώστε η νέα κυβέρνηση από τα πρώτα της κιόλας βήματα να βρίσκεται να ναρκοθετημένο πεδίο και με την πλάτη στον τοίχο" είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".
"Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό" ανέφερε ο Πρωθυπουργός ερωτηθείς εάν στήθηκε παγίδα στην κυβέρνηση από τους πολιτικούς της αντιπάλους.
"Και δεν υπάρχει αμφιβολία γιατί οι πολιτικοί μας αντίπαλοι στην Ελλάδα σε συνεργασία με κάποια ισχυρά κέντρα στην Ευρώπη, όχι μόνοι τους έστησαν αυτή την παγίδα και την προπαγάνδιζαν κιόλας, ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση παρένθεσης. Και ακόμα ευελπιστούν σε αυτό. Προσδοκούν, καραδοκούν, καιροφυλακτούν να σκοντάψουμε αδιαφορώντας ότι αυτό θα σημαίνει και ότι η χώρα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες" τόνισε.
"Αναρωτιέμαι, υπάρχει έστω και ένας ευφυής πολίτης που να πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση που παρέλαβε αυτά που παρέλαβε είναι υπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική οικονομία; Πότε προλάβαμε να καταστρέψουμε τα υπέροχα που είχαν χτίσει οι προηγούμενοι;
Όταν πηγαίνω στη βουλή και δέχομαι την επίθεση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα ρίξεις τη χώρα στα βράχια και θα σε πάμε σε ειδικό δικαστήριο, τι είναι αυτό; Είναι προσδοκία αποτυχίας ή απειλής;" σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο από το STAR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...