Ευρωλίγκα: Ήττα από Άλμπα και μπελάδες για Παναθηναϊκό

Σε μπελάδες μπήκε από σήμερα ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται πια σε μειονεκτική θέση για την πρόκριση του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 68-66 από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του Top-16 και είναι πια τέταρτοι, με τους Γερμανούς πέμπτους αφού υστερούν του Παναθηναϊκού στην ισοβαθμία.

Αυτό σημαίνει ότι την τελευταία αγωνιστική η ελληνική ομάδα θα πρέπει να νικήσει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα για να προκριθεί ό,τι κι αν γίνει, καθώς αν χάσει και ταυτόχρονα η Άλμπα νικήσει στη γερμανική πρωτεύουσα την «αδιάφορη» Μακάμπι, τότε προκρίνεται αυτή στα προημιτελικά.
Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβάνοβιτς έκαναν απόψε κακή εμφάνιση, ειδικά στην τελευταία περίοδο, και παρόλο που δύο - τρεις φορές πήραν καλές διαφορές, δεν κατόρθωσαν να τις διατηρήσουν.
Ο Διαμαντίδης ήταν συγκινητικός και πάλευε μόνος, έχοντας 18 πόντους με 4/5 τρίποντα, ενώ ο Φώτσης και ο Σλότερ πρόσθεσαν από άλλους 12, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ ήταν «μοιραίος», καθώς αστόχησε στην εκπνοή στο τρίποντο που θα έδινε στην ομάδα του τη νίκη.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το τελευταίο δεκάλεπτο σε θέση οδηγού (55-46), αλλά η αδυναμία στον περιορισμό του Ρέντινγκ στα πρώτα τρία λεπτά κόστισε οκτώ σερί και αναπάντητους πόντους (με δύο τρίποντα) από τον παίκτη της Άλμπα, που ξανάβαλε την ομάδα του στο παιχνίδι καθώς στο 33΄ οι Γερμανοί μείωσαν στον πόντο (54-55).
Με νέο τρίποντο ο Κινγκ ισοφάρισε (57-57) για τους πείσμονες φιλοξενούμενους, μεταφέροντας πια πολύ μεγάλο άγχος στους «πράσινους», οι οποίοι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι δεν θα ξέμπλεκαν εύκολα.
Ο Διαμαντίδης προσπαθούσε αλλά δεν είχε συμπαράσταση, την ώρα που οι Ρένφροε και ΜακΛιν έβαζαν όλες τις βολές, ενώ με το σκορ στο 66-68 στα 2΄΄ πριν από τη λήξη ο Σλότερ επέλεξε τρίποντο για τη νίκη και όχι δίποντο για την ισοφάριση και την παράταση, αγνοώντας το βασικότατο κανόνα που αναφέρει ότι «πρώτα σώζεις την παρτίδα και ύστερα την κερδίζεις».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...