Ο Ομπάμα προειδοποίησε το Ιράν να μην παραδώσει όπλα στην Υεμένη

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του προειδοποίησε το Ιράν εναντίον της παράδοσης όπλων στην Υεμένη τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να απειληθεί η διέλευση πλοίων από τα χωρικά ύδατα της χώρας αυτής.

“Ήμασταν πολύ ευθείς μαζί τους”, τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την εκπομπή “Hardball” του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC.
“Αυτό το οποίο τους είπαμε είναι ότι ‘εάν παραδοθούν όπλα σε παρατάξεις στην Υεμένη που θα μπορούσαν να απειλήσουν τη ναυσιπλοΐα, θα έχουμε πρόβλημα’. Και δεν τους στέλνουμε ασαφή μηνύματα—αντιθέτως, τους στέλνουμε πολύ ξεκάθαρα μηνύματα σχετικά με το ζήτημα αυτό”, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
 Ο Χάντι “ευχαριστεί” τη συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας 
Ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι ευχαρίστησε τη Σαουδική Αραβία και τη συμμαχία αραβικών κρατών διότι υποστήριξαν τη “νομιμότητά” του σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά σήμερα.
“Εκφράζω εκ μέρους μου και εκ μέρους του λαού της Υεμένης ειλικρινείς ευχαριστίες και εκτίμηση στους Άραβες και μουσουλμάνους αδελφούς και τους εταίρους μας στη συμμαχία η οποία υποστήριξε τη νομιμότητα”, ανέφερε ο Χάντι κατά τη διάρκεια ομιλίας του από το Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχει αυτοεξοριστεί.
Η ευχαριστία του Χάντι καταγράφηκε μερικές ώρες αφότου το σουνιτικό βασίλειο ανακοίνωσε ότι τερματίζει την εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων που είχε αρχίσει πριν από σχεδόν ένα μήνα εναντίον των αντιπάλων του Χάντι, των σιιτών ανταρτών Χούτι, και των συμμάχων τους στις ένοπλες δυνάμεις.
PHOTO: President Barack Obama walks across the Rose Garden of the White House on his way to signing the bill H.R. 2 Medicare Access and CHIP Reauthorization Act of 2015, April 16, 2015. (Official White House Photo by Lawrence Jackson)
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...