Φουλ στην αντικυβερνητική προπαγάνδα ενόψει ελέγχου των Οικονομικών των ΜΜΕ... Σύσκεψη καναλαρχών σε κεντρικό ξενοδοχείο για να συντονίσουν τη δράση τους

Ενώ τον πρώτο μήνα μετά τις εκλογές τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα έδειχναν στάση ανοχής, αν όχι φιλοκυβερνητική, τα πράγματα άλλαξαν όταν η κυβέρνηση έδειξε τις προθέσεις της για τον έλεγχο των οικονομικών των ΜΜΕ.
Οι εξαγγελίες Βαρουφάκη για τα δάνεια των μιντιακών συγκροτημάτων και τα 40 εκατ. που ο Νίκος Παππάς απαιτεί ως απλήρωτα ανταλλάγματα για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων έχουν ενοχλήσει. Τα αστήριχτα δημοσιεύματα και οι "αποκαλύψεις" εναντίον υπουργών αλλά και της ίδια της κυβέρνησης διαδέχονται το ένα το άλλο. Το θέμα είναι τί βάση αλήθειας έχουν όλα αυτά ή αν συνδέονται με την πίεση που θέλουν να ασκήσουν τα αφεντικά των μεγάλων ΜΜΕ.



Μπροστάρης σε αυτή την απόπειρα είναι ο ΔΟΛ. Η δήθεν αποκάλυψη της υπόθεσης Κατρούγκαλου από "το Βήμα" κι η συντήρησή της για μέρες με στοιχεία που συνεχώς κατέρριπτε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.
Δεύτερη τέτοια περίπτωση, η εκμετάλλευση του άρθρου του Γιάννη Πανούση στα "Νέα" σχετικά με τα θέματα Δημόσιας Τάξης και την Αριστερά. Ο ΔΟΛ και τα άλλα συγκροτήματα εμφάνισαν τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ως "αντάρτη" που εκτοξεύει βέλη εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ εκείνος έγραψε σχεδόν τα αυτονόητα. Μάλιστα από τη "Μιχαλακοπούλου" συνεχίζουν το θέμα με σημερινό (Μ.Δευτέρα) άρθρο γνώμης που τιτλοφορείται "Το «δόγμα ανοχής» αποσταθεροποιεί τη δημόσια τάξη και ασφάλεια" στο "Βήμα" και στο οποίο υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση "χαϊδεύει" τους ταραχοποιούς που θέλουν το κακό της κοινωνίας. Είδαμε και τα αποτελέσματα της πολιτικής της μηδενικής ανοχής της κυβέρνησης Σαμαρά...
Ο ΣΚΑΪ από την πλευρά του έχει αναλάβει να ασκήσει τη "φιλοδυτική" αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, προβάλλοντας όλα τα δημοσιεύματα του γερμνανικού κι αγγλοσαξωνικού Τύπου που εναντιώνονται στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα. "Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί το ουκρανικό ως μοχλό πίεσης" είναι ο τίτλος του άρθρου της Deutche Welle που προβάλλει στις βασικές του ειδήσεις ο ΣΚΑΪ όπου γίνεται λόγο για "πολιτικό οπορτουνισμό" που στόχο έχει την εσωτερική κατανάλωση. Κάποιοι δηλαδή δε θέλουνη χώρα να αναπτύξει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που να εξασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά οφέλη.
Η υλοποίηση των διακηρυγμένων προθέσεων της κυβέρνησης Τσίπρα για χτύπημα της διαπλοκής με τα ΜΜΕ έχει ξεκινήσει και φαίνεται πως κάποιοι έχουν ήδη ενοχληθεί. Ας πληρώουν όλοι τα χρωστούμενα μήπως δούμε κάποια στιγμή την ενημέρωση να γίνεται με όρους πιο δημοσιογραφικούς... κι από τα μεγάλα μαγαζιά.

Σύσκεψη καναλαρχών σε κεντρικό ξενοδοχείο για να συντονίσουν τη δράση τους

Στο ξενοδοχείο Plaza συναντήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι των μεγάλων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας για να συντονίσουν την αντίδρασή τους στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο χώρο των ΜΜΕ. 
Η συνάντηση εντάσσεται στη γενικότερη δραστηριοποίηση των αφεντικών των ΜΜΕ με σκοπό να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης Τσίπρα να εφαρμόσει τους υφιστάμενους νόμους απαιτώντας τα προβλεπόμενα τέλη και φόρους αλλά και να ελέγξει τα δάνεια των εταιρειών τους.
Άλλωστε νωρίτερα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για "συντονιστικό γραφείο" των καναλαρχών κατά της κυβέρνησης που θα το "τρέχουν" μεγαλοδημοσιογράφοι.
Οι πληροφορίες αυτές έρχονται μετά την εξαγγελία από το Γιάννη Βαρουφάκη για έλεγχο των δανείων των ΜΜΕ, την κατάθεση του νομοσχεδίο για την ΕΡΤ, την ανακοίνωση του Νίκου Παππά ότι είναι απαιτητά 40 εκατ. εδώ και τώρα για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων καθώς και την πρόθεση της κυβέρνσης να προκηρύξει διαγωνισμό για την αδειοδότηση των σταθμών.
Όπως έχει επισημάνει ήδη το koutipandoras.gr τα μεγάλα συγκροτήματα επιδίδονται σε μπαράζ αστήριχτων δημοσιευμάτων κατά της κυβέρνησης, για να δημιουργήσουν κλίμα και να ασκήσουν πίεση.
πηγη

 

Η κυβέρνηση θα κάνει το χατίρι του Μπόμπολα;

 

“ Δρομολογείται η νομιμοποίηση στοιχηματικών εταιρειών του διαδικτύου;;; ”
 Την είδηση την διαβάσαμε στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα "Η κυβέρνηση δρομολογεί τη νομιμοποίηση των εταιρειών στοιχηματισμού στο διαδίκτυο δια της ευρωπαϊκής οδού".

Πρόκειται για 50 περίπου εταιρείες, οι οποίες εκτιμάται ότι λειτουργούν με 24 προσωρινές άδειες και οι οποίες δεν ελέγχονται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ενώ φορολογούνται, κατά δήλωσή τους, στη ΔΟΥ που υπάγονται. 

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, κάποιες από αυτές τις εταιρίες έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ενώ όπως λέγεται κινούνται σε "γκρίζες περιοχές" σε σχέση με τη νομιμότητα.

Οι 24 προσωρινές άδειες, χορηγήθηκαν στις εταιρείες αυτές το 2011 για τη ρύθμιση φορολογικών θεμάτων, καθώς, δεδομένης της ανύπαρκτης νομιμοποίησης τους, δεν απέδιδαν κανένα φόρο στο κράτος. Ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναγκαστεί να εκδώσει τις προσωρινές άδειες προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να μπορέσει να εισπράξει όσα γινόταν περισσότερα χρήματα από τους φόρους. Ωστόσο εκείνο το οποίο πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα οι φόροι που έχουν καταβληθεί στο ελληνικό δημόσιο είναι ελάχιστοι, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, οι εταιρείες αυτές δεν εποπτεύονται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Ακόμη μεγαλύτερο - ίσως το μεγαλύτερο - ενδιαφέρον, σε συνάρτηση πάντοτε με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" περί δρομολόγησης από την πλευρά της κυβέρνησης της μονιμοποίησης των αδειών των 50 περίπου στοιχηματικών εταιρειών, έχει το γεγονός ότι, όπως είναι γνωστό, οι μεγαλύτερες εταιρείες εξ αυτών είναι συμφερόντων Μπόμπολα. 

Αν ευσταθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας περί νομιμοποίησης των στοιχηματικών εταιρειών, τότε αναμφίβολα θα πρόκειται για την πρώτη χαριστική πράξη της κυβέρνησης προς τον Μπόμπολα και μάλιστα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, που ήδη εξαιτίας της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, οι αντίπαλοι του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ανακόλουθη και αναξιόπιστη, παρά την σκληρή προσπάθεια που έχει καταβάλει υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού με θετικά, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα.

Επίσης προκαλεί εύλογα ερωτηματικά το γεγονός ότι ειδήσεις περί δρομολόγησης της νομιμοποίησης των στοιχηματικών εταιρειών από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε μία χρονική συγκυρία που διαρροές και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι επίκειται πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον Μπόμπολα, για μια σειρά από θέματα, και ενώ η σημερινή νέα κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ανελέητη σύγκρουση με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Αδυνατεί κανείς να πιστέψει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, θα προβεί σε κινήσεις τέτοιου είδους, εκτός κι αν κάποιοι, όπως ήδη λέγεται σε διαφόρους πολιτικούς, επιχειρηματικούς και οικονομικούς κύκλος, παρασύρονται από την στρατηγική του Μπόμπολα, που έχει ξεκινήσει σιγά -σιγά και... αποπληρώνει τους φόρους του ή αν κάποιοι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για το τι κρύβεται πίσω από την μονιμοποίηση των 24 αυτών αδειών. 

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Λύσσαξαν στον ΣΚΑΙ κατά της κυβέρνησης και του Ν. Παππά (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΚΑΙ
“ Με επιχειρηματολογία... Άδωνι Γεωργιάδη ”
Παρασκευή, 03 Απριλίου 2015 13:59

Λύσσαξε κυριολεκτικά κατά της κυβέρνησης και της απόφασης του υπουργού επικρατείας, Νίκου Παππά, σχετικά με τα 40 εκατ. ευρώ από εκείνα που χρωστούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στο ελληνικό δημόσιο για τις συχνότητες, ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης.

Με επιχειρηματολογία Άδωνι Γεωργιάδη, ο Βασίλης Μπεσκένης - με υπότιτλο ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ - υποστήριξε ότι η κυβέρνηση απαιτεί χρήματα που δήθεν έχουν ήδη καταβληθεί υποστηρίζοντας πως «έχουν συμψηφιστεί με χρόνο στα κόμματα».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση απαντά  πως «τελευταία φορά που υπογράφτηκαν παρόμοιες αποφάσεις καταβολής ανταλλαγμάτων ήταν από τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Παντελή Καψή για τα έτη μέχρι το 2010 και από τότε μέχρι σήμερα δεν εκδόθηκε καμία σχετικά απόφαση».

Πάντως αν σκεφτεί κανείς ότι ο Βασίλης Μπεσκένης έχει υπάρξει στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, δηλαδή στο γραφείο Τύπου του - πρώην υπουργού Υγείας, τότε τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο σε ότι αφορά με την ευθυγράμμιση του δημοσιογράφου με τις ανοησίες της ΝΔ.
Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ από το 40.00 και μετά και ας βγάλει ο κάθε ένας τα συμπεράσματά του ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...