Απέρριψε ένα εκατομμύριο δολάρια γιατί δεν ήθελε να της γκρεμίσουν το σπίτι

Μια 84χρονη απέρριψε 1 εκατομμύριο δολάρια από κατασκευαστική εταιρία που ήθελε να φτιάξει εμπορικό κέντρο εκεί που βρισκόταν το σπίτι της (pics)

Η 84χρονη Edith Macefield απέρριψε την υπερπροσφορά που τις έκανε μια εταιρία κατασκευής για να εξαγοράσει το σπίτι της και να χτίσει στο οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο.


  Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, 1 εκατομμύριο δολάρια, δεν στάθηκε ικανό για να πείσει τη γηραιά κυρία για να παραχωρήσει το σπίτι της. Έτσι, η εταιρία αποφάσισε πως η καλύτερη λύση ήταν να χτίσουν γύρω από αυτό ένα γιγαντιαίο εμπορικό κέντρο, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται το σπίτι.


  Η Macefield κατάφερε να γίνει ήρωας καθώς είναι από τους λιγοστούς κατοίκους του Σιάτλ που αρνούνται να παραχωρήσουν τα σπίτια τους σε εταιρίες που προχωρούν σε ογκώδεις κατασκευές, χωρίς να σέβονται το περιβάλλον.
Μάλιστα, το σπίτι της ενέπνευσε και αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την ταινία κινουμένων σχεδίων "Ψηλά στον Ουρανό" από τη Pixar το 2009.

  Παράλληλα, όπως αναφέρεται η Macefield πέθανε το 2008 και άφησε το σπίτι της σε έναν από τους εργάτες που συμμετείχε στα έργα κατασκευής του εμπορικού κέντρου, ζητώντας του να το πουλήσει για να εξασφαλίσει μια καλή εκπαίδευση για τα παιδιά του. Έτσι, ο Barry Martin πούλησε το σπίτι στην εταιρία κατασκευής που δεν κατάφερε να το γκρεμίσει και η σημερινή εικόνα του σπιτιού δεν είναι ευχάριστη καθώς έχει εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες.

(Πηγή: Distractify)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...