Ο Βαρουφάκης βλέπει ξεκάθαρη σύγκλιση με τους δανειστές – Η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή λέει ο Γερούν

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιάνης Βαρουφάκης, αν και όπως είπε αυτό μπορεί να μην συμβεί στην επόμενη συνάντηση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, ο κ. Βαρουφάκης, μίλησε για σημάδια σύγκλισης και δήλωσε ότι «θα υπάρξει μια συμφωνία, μια συνολική συμφωνία». Αυτό όμως, συνέχισε, «δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Παρασκευής». Πρόσθεσε ότι διαφαίνεται πως υπάρχει ξεκάθαρη σύγκλιση.
Ως προς τις διαπραγματεύσεις, ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είπε νωρίτερα ότι το ΔΝΤ απαιτούσε την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, η οποία, πρόσθεσε, έχει ήδη χτυπηθεί από τη βαθιά ύφεση κατά τη διάρκεια της κρίσης.
ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάιζελμπλουμ  δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει από την Αθήνα και τους πιστωτές της, να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία κατά τις επόμενες εβδομάδες και ότι είναι προς το συμφέρον την Ευρωζώνης να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Δήλωσε επίσης ότι τα λεφτά για την Ελλάδα «αρχίζουν να τελειώνουν».
Ο κ. Ντάιζελμπλουμ ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις και τις
συμφωνίες της , εάν θέλει να παραμείνει στο νομισματικό μπλοκ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ “δεν αποτελεί επιλογή”.

«Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα υπάρξει μια πολύ επικίνδυνη αστάθεια στην ευρωζώνη», ανέφερε ο Ντάιζελμπλουμ στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδα και της ευρωζώνης ως σύνολο να αποφύγει κάτι τέτοιο», ανέφερε.
ΠΗΓΗ: REUTERS, ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...