«Η Ευρώπη πρέπει να το καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρένθεση»

Ολοι οι Ευρωπαίοι έχουν κατανοήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρένθεση, ότι δεν μπορούν να τον στραγγαλίσουν μέσα σε μερικές ημέρες, όπως είχαν την αυταπάτη ορισμένοι», επισημάνει ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Huffington Post Italia.
Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών εκτιμά ότι «κάποιοι θέλουν να μας κάνουν δύσκολη την κατάσταση» και ότι «κάποιοι έχουν και πολιτικές σκοπιμότητες στην αντιμετώπιση της Ελλάδας».

Ερωτηθείς αν οι επαφές με την κυβέρνηση του Πεκίνου και της Μόσχας σχετίζονται με βούληση να αυξηθούν οι ρωσικές και κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα, λόγω και των διαπραγματεύσεων της χώρας με την Ευρώπη, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Εξήγησα σε μια συνάντηση που είχα με τους πρέσβεις των χωρών της Ε.Ε ότι το βρίσκω πάρα πολύ παράξενο, όταν ο κ. Ρέντσι πάει στη Μόσχα ή όταν η κ. Μέρκελ πάει στο Πεκίνο, και οι υπουργοί Εξωτερικών από τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης επισκέπτονται για λόγους διακρατικού συμφέροντος και συνεργασίας τη Μόσχα και το Πεκίνο, όλοι να το θεωρούν αυτονόητο και επιτυχές. Κάθε φορά που η Ελλάδα επιδιώκει να αναπτύξει τις σχέσεις της με τις αναδυόμενες αγορές κάποιοι κύκλοι αντιδρούν ως να έχουμε εγκαταλείψει τη Δύση και να προχωρούμε σε πισώπλατο χτύπημα στα συμφέροντά τους».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...