Σκωτία: Το εθνικό κόμμα σε ρόλο «ρυθμιστή» στις επερχόμενες εκλογές

Το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) ενδέχεται να κερδίσει όλες τις έδρες που αντιστοιχούν στη Σκωτία στο βρετανικό κοινοβούλιο κατά τις εκλογές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με προβλέψεις που βασίστηκαν σε δημοσκόπηση και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.


Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos MORI για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου STV, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα 22 με 27 Απριλίου, έδειξε το SNP στο 54% στην πρόθεση ψήφου, δηλαδή δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες σε σχέση με τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πρόβλεψη της ιστοσελίδας εκλογικών προβλέψεων Electoral Calculus, το ποσοστό αυτό θα εξασφάλιζε στο κόμμα και τις 59 έδρες της Σκωτίας, κάτι που θα γκρέμιζε το πρώην προπύργιο των αντιπολιτευόμενων Εργατικών και θα μείωνε τις πιθανότητές τους για νίκη την 7η Μαϊου.

Η ίδια δημοσκόπηση δίνει στους Εργατικούς 20% (μείον τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες) και στους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον 17% (συν πέντε ποσοστιαίες μονάδες). Το 2010, οι Εργατικοί κατέκτησαν 41 από τις έδρες της Σκωτίας, ενώ οι Τόρις μόλις μία.

Με τους Εργατικούς και τους Συντηρητικούς να βρίσκονται «στήθος με στήθος» στις περισσότερες εθνικές δημοσκοπήσεις και με κανένα από τα δύο κόμματα να αναμένεται να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία, το SNP ενδεχομένως να αναλάβει έναν ρόλο ρυθμιστή.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...