Κινεζική εταιρεία θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες» Ζωντανό βίντεο στο YouTube από drones

Ποικιλία δυνατοτήτων διαθέτουν τα νέα drones (quadcopters) της DJI, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα: όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το Phantom 3 είναι σε θέση να κρατάει τη θέση του χωρίς να απαιτείται GPS (κάτι που το βοηθά πολύ όσον αφορά στη λειτουργία του σε εσωτερικούς χώρους), ενώ η εφαρμογή ελέγχου του δίνει τη δυνατότητα μετάδοσης ζωντανού streaming video στο YouTube.

Η κινεζική εταιρεία θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους «παίκτες» στον χώρο των εμπορικά διαθέσιμων drones, που απευθύνονται σε μεγάλο εύρος πελατών, από χομπίστες μέχρι αγρότες, δημιουργούς ταινιών κ.α. Σημειώνεται ότι drone της εταιρείας ήταν αυτό που πρόσφατα – νωρίτερα μέσα στο έτος- συνετρίβη στον κήπο του Λευκού Οίκου.
Η DJI αποκάλυψε δύο εκδόσεις του αεροσκάφους, που παρέχουν διαφορετικές δυνατότητες καταγραφής βίντεο. Το Phantom 3 Professional, κόστους 1.259 δολαρίων, μπορεί να τραβήξει βίντει 4Κ σε 30 frames/ δευτερόλεπτο, ενώ το το Phantom 3 Advanced (999 δολάρια) τραβάει βίντεο 1080p, στα 60 frames/ δευτερόλεπτο- ανάλυση χαμηλότερη, αλλά πιο ενδεικνυόμενη για slo-mo effects (δυνατότητα που υπάρχει και στο Professional).
Οι φακοί των δύο μοντέλων είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στα δεδομένα συνθηκών χαμηλού φωτισμού από παλαιότερα αεροσκάφη, ενώ το νέο λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες τους να καταδεικνύουν τα καλύτερα σημεία κατά την καταγραφή του βίντεο, διευκολύνοντας το γρήγορο edit.
Σύμφωνα με την DJI, το βίντεο μπορεί να «streamάρεται» στο YouTube στα 720p όταν το drone είναι σε απόσταση μέχρι 1,6 χλμ από τον χειριστή, χωρίς lag, κάτι που το καθιστά ιδανικό για χρήση από δημοσιογράφους ή από εργαζομένους σε χώρους κατασκευών/ εξορύξεων. Επίσης, η εταιρεία προωθεί επίσης τις δυνατότητες πτήσης των νέων μοντέλων σε εσωτερικούς χώρους. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται δύο ultrasonic αισθητήρες που παρέχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το σε τι απόσταση βρίσκεται το έδαφος, διευκολύνοντας την απο/προσγείωση.
..
..

Ρωσικό «βαρύ» drone πολλαπλών χρήσεων

  Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) δύο τόνων που προορίζεται για πολλαπλές χρήσεις, καθώς θα είναι ικανό να απογειώνεται/ προσγειώνεται οπουδήποτε αναπτύσσει η United Instrument Corporation, παρακλάδι της Rostec, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.
Το «βαρύ» αυτό drone θα μπορεί να μεταφέρει προμήθειες, προσωπικό, εξοπλισμό αναγνώρισης και οπλικά συστήματα και βασίζεται στο νέο μοντέλο Chirok, το οποίο χαρακτηρίζεται από πρωτότυπο σχεδιασμό (air-cushion design) που επιτρέπει την απογείωση και προσγείωση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες- ανώμαλα εδάφη, άμμο, χιόνι, νερό κ.α.
Όπως ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο πηγή της United Instrument Corporation, έχει διεξαχθεί ήδη θεωρητική μελέτη πάνω σε ένα σκάφος βάρους άνω των δύο τόνων, βασισμένο στο 750 κιλών Chirok. Χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία κατά βάση, αλλά σε κάποιους τομείς το «Big Chirok» θα ξεπερνά τον «μικρό αδελφό του» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Το ίδιο το Chirok θα παρουσιαστεί στο 12ο International Aviation and Space Salon MAKS τον Αύγουστο. Το σκάφος είναι σε θέση να μεταφέρει δύο με τρεις επιβάτες συν τον εξοπλισμό του- εναλλακτικά μπορεί να φορτωθεί με εξοπλισμό αναγνώρισης ή οπλικά συστήματα. Η εμβέλειά του είναι 2.500 χιλιόμετρα και μπορεί να πετάξει σε μέγιστο ύψος 6.000 μέτρων. Επίσης, διαθέτει stealth χαρακτηριστικά, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση δασικών πυρκαγιών, ζωνών φυσικών καταστροφών, αποστολή προμηθειών σε απομακρυσμένες περιοχές κ.α.
Παραμένοντας στον χώρο των drones, ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε την δοκιμή των τοπικώς σχεδιασμένων και κατασκευασμένων οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών του. Τα UAV αυτά είναι εξοπλισμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους και θα αναπτυχθούν στα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας, με το Αφγανιστάν.
Το όνομα του εν λόγω μοντέλου είναι Burraq. Η ανάπτυξη οπλισμένων drones αποτελούσε έναν σημαντικό στόχο για τον πακιστανικό στρατό, καθώς οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί επανειλημμένα να προβούν σε πώληση τέτοιων συστημάτων στο Πακιστάν.

..
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...