Τα 8 'ψαγμένα' ελληνικά νησιά που προτείνει η Telegraph

Όλοι ξέρουν τη Μύκονο, τη Κρήτη, τη Ζάκυνθο και τη Πάρο. Δείτε όμως ποια άλλα 8 νησιά της Ελλάδας προτείνει η Telegraph.
Η Ελλάδα έχει πολλά και πανέμορφα νησιά. Κάποια από αυτά έχουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας με αποτέλεσμα ο κόσμος στο εξωτερικό να τα ξέρει περισσότερο από άλλα επίσης πανέμορφα νησιά.
Μύκονος, Ζάκυνθος, Κρήτη είναι μερικοί από τους πιο διάσημους καλοκαιρινούς προορισμούς.
ADVERTISEMENT
Δείτε όμως ποια άλλα 8 ''ψαγμένα'' νησιά αξίζουν τη προσοχή των τουριστών σύμφωνα με την Telegraph:
1.Αστυπάλαια

  Βρίσκεται εκεί όπου τα Δωδεκάνησα συναντούν τις Κυκλάδες. Η Αστυπάλαια είναι ένα πανέμορφο νησί, το πορτρέτο του οποίου συνθέτουν το λευκό στα γραφικά νησιώτικα σπίτια, το γαλάζιο της θάλασσας , οι πέτρες και οι ελιές. Τα μυκηναϊκά ερείπια, τα μοναστήρια και οι βασιλικές αρχιτεκτονικές της πρώιμης χριστιανικής εποχής καταδεικνύουν την μεγάλη ιστορία που κουβαλάει το συγκεκριμένο νησί. Στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Χώρα, δεσπόζει το Ενετικό Κάστρο, ενώ οι επισκέπτες δεν πρέπει να παραλείψουν να επισκεφτούν και την εκκλησία της οποίας ένα μέρος είναι χτισμένη σε σπηλιά, την Παναγιά τη Φλεβαριώτισσα. Η Αστυπάλαια διαθέτει και υπέροχες παραλίες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν ο Άγιος Κωνσταντίνος, οι Βαστές, Πλάκες, Άγιος Γιάννης, Πάνορμος, Παχιά Άμμος, Καμινάκια. Ο επισκέπτης πέρα από μπάνια και χαλαρωτικές βόλτες μπορεί να επισκεφτεί σπηλιές, να πάει για ψάρεμα, να κάνει καταδύσεις αλλά και να επισκεφτεί τις παραλίες στα νησάκια Σύρνα και Κουτσομύτη.
2.Αλόννησος

  Η Αλόννησος πέρα από την φυσική της ομορφιά αποτελεί το σπίτι της Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής καθώς και του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου των βορείων Σποράδων. Στα νερά της μπορεί κανείς να βρει σπάνια θαλάσσια πτηνά, φώκιες και δελφίνια. Επιπλέον στη γη φυτρώνουν  χιλιάδες βότανα τα οποία αποτελούν θησαυρούς για την παραδοσιακή ιατρική. Αν πάτε δεν πρέπει με τίποτα να φύγετε αν δεν έχετε επισκεφτεί πρώτα μία από τις παρακάτω παραλίες; Μεγάλος Μουρτιάς, Μηλιά, Χρυσή Μηλιά, Μαρρπούντα και Βάλα.
3.Φολέγανδρος

  Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα γνωστά της ηλιοβασιλέματα όμως η Φολέγανδρος είναι ένας άξιος ανταγωνιστής της. Αν ο δρόμος σας βγάλει σε αυτό το πανέμορφο νησί τότε μια καλή κίνηση θα ήταν να πάτε στο καφέ-μπαρ ''Ανεμόμυλος'' και να απολαύσετε τους βράχους και τα νερά να κοκκινίζουν. Μικρά ξενοδοχεία και γραφικά σπιτάκια κάνουν τη βόλτα στη Χώρα απαραίτητη. Αν θέλετε να απολαύσετε την φυσική ομορφιά και να ηρεμήσετε βλέποντας τα μαγικά ηλιοβασιλέματα τότε πρέπει οπωσδήποτε να πάτε στη Φολέγανδρο.
4.Μήλος

  Αρκετοί γνωρίζουν τη Μήλο για τους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς της, τις μυστηριώδεις κατακόμβες της, τον πλούτο τον ορυκτών αλλά και την παραδοσιακή καρπουζόπιτα. Οι 80 παραλίες που διαθέτει είναι πανέμορφες και καθιστά δύσκολο το έργο κάποιου να ξεχωρίσει μερικές. Αν πάτε, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φύγετε χωρίς να επισκεφτείτε το σεληνιακό τοπίο του Σαρακήνικου, τη σπηλιά του Παπάφραγκα καθώς και τις θερμές πηγές σε Καναβά, Αλυκή, Προβατά και Πικροπηγή. Ενώ αν σας αρέσουν οι υποβρύχιες βόλτες τότε περάστε και από τις μαγικές υποθαλάσσιες σπηλιές.
5.Αμοργός

  Έχετε όρεξη για εξερεύνηση σε στεριά και θάλασσα; Τότε δεν έχετε παρά να πάτε μια βόλτα από την Αμοργό. Το νησί είναι γνωστό τόσο για τις πανέμορφες παραλίες του όσο και για τα ξεροτήγανα που μπορείτε να τα συνδυάσετε με ωραιότατο ρακόμελό. Κορυφαίο αξιοθέατο της Αμοργού είναι το μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας του 11ου αιώνα, το οποίο είχε χτιστεί σε πολύ ψηλό βράχο προκειμένου οι πειρατές να μην έκλεβαν την ιερή εικόνα. Για την ακρίβεια το μοναστήρι βρίσκεται στο βράχο του όρους Προφήτη Ηλία και είναι 300 μέτρα πάνω από το Αιγαίο.
6.Πάτμος

  Η Πάτμος είναι γνωστή σε όλο το κόσμο ως το νησί όπου ο Άγιος Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη μέσα σε μια σπηλιά. Είναι φυσικό λοιπόν να προσελκύει πιστούς από κάθε γωνία της γης. Εκτός όμως από το θρησκευτικό στοιχεία η Πάτμος έχει και απίστευτη φυσική ομορφιά με βράχια, σπηλιές και κατάφυτα βουνά να δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο.
7.Κουφονήσια

  Τα Κουφονήσια είναι ένα σύμπλεγμα νησιών εκ των οποίων μόνο το ένα κατοικείται. Με μια βάρκα λοιπόν μπορείτε να πάτε στα Άνω Κουφονήσια όπου θα συναντήσετε υπέροχες παραλίες ενώ αν θέλετε να δείτε και γραφικές αμμώδεις ακτές τότε δεν έχετε παρά να κατευθυνθείτε προς τα Κάτω Κουφονήσια. Λίγο πιο ανατολικά βρίσκεται το πέτρινο νησί της Κέρου, το οποία αποτελεί πόλο έλξεις για τους αρχαιολόγους καθώς σε αυτό βρέθηκαν 350 σπασμένα ειδώλια που χρονολογούνται από το 2500 π.Χ. .
8.Ύδρα

  Αν θέλετε να πάρετε τον/την σύντροφο σας και να πάτε σε κάποιον ρομαντικό προορισμό τότε η Ύδρα είναι το ιδανικό μέρος για εσάς. Ωστόσο θα πρέπει να αφήσετε πίσω το αυτοκίνητο ή το μηχανάκι σας καθώς στο νησί επιτρέπεται να μετακινείσαι μόνο με γαϊδουράκια. Στην Ύδρα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη θέα ολόκληρου του Σαρωνικού.
Πηγή: telegraph.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...