Κάντε μια βόλτα με το ιστορικό Μετρό της Μόσχας που έγινε 80 ετών

Αριστουργήματα ανάμεσα στους συρμούς: το Μετρό της Μόσχας, ένα από τα ιστορικότερα του κόσμου, κλείνει 80 χρόνια ζωής. Με την αφορμή σας προσκαλούμε σε μια περιήγηση
Επτά έως εννέα εκατομμύρια επιβάτες μετακινούνται καθημερινά με το μετρό της Μόσχας.
Δηλαδή, κάπου 5. 633 ανά λεπτό της ώρας. Δημιούργημα του Ιωσήφ Στάλιν, άνοιξε τις πύλες του  για πρώτη φορά στο επιβατικό κοινό στις 15 Μαΐου του 1935. Τότε που ο «σοβιετικός παράδεισος» χάρισε στους επιβάτες του μια νέα όψη κομμουνιστικής αισθητικής. Εργα σοβιετικής τέχνης, αγάλματα, πολυέλαιοι, ψηφιδωτά και περίτεχνα βιτρό συνθέτουν ένα πολύτιμο Μουσείο στην καρδιά της πόλης προσιτό σε όλους τους κατοίκους του. Για την ακρίβεια, το Μετρό της Μόσχας διαθέτει μάλιστα το δικό του μουσείο στη στάση «Σπορτίβναγια», ενώ 44 από τους σταθμούς αποτελούν έργα πολιτιστικής κληρονομιάς.
   Φέτος το Μετρό της Μόσχας κλείνει 80 χρόνια ζωής. Θεωρείται το πιο όμορφο μετρό στον κόσμο, ενώ οι εργασίες επέκτασης αναμένεται να το καταστήσουν το τέταρτο μεγαλύτερο σύστημα μετρό στον κόσμο μέχρι το 2020. Με την ευκαιρία της επετείου, κάντε μια μικρή περιήγηση στους χώρους του:




 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...