Η δημοσιογράφος που παράτησε μισθό 95.000 δολαρίων και ζει στην Καραϊβική! «Η απόφοιτη του Yale έπιασε δουλειά σε... παγωτατζίδικο»

«Αν σκέφτεστε συνεχώς ότι χρειάζεστε διακοπές, αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι μια νέα ζωή» λέει η Νοέλ Χάνκοκ η οποία τα παράτησε όλα και πήγε στον παράδεισο!
«Αν δεν τολμήσεις, όλα θα σου φαίνονται δύσκολα. Αν τολμήσεις όμως, θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολα μπορείς να τα καταφέρεις».

Τέσσερα χρόνια πριν, η 31χρονη τότε Νοέλ Χάνκοκ, ήταν μια πετυχημένη δημοσιογράφος και freelance συγγραφέας. Ξαφνικά, αποφάσισε να κάνει κάτι τρελο: Να εγκαταλείψει όλα τα υπάρχοντά της και να αγοράσει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για την Καραϊβική. Δεν κοίταξε ποτέ πίσω.
Τέσσερα χρόνια μετά, μοιράζεται με όλο τον κόσμο τι έμαθε μέσα σε αυτό το διάστημα, μετά από την απόφασή της να αφήσει πίσω της τη μεγάλη πόλη για να ζήσει μια απλή ζωή στον... παράδεισο.


Εκανε αυτό που πολλοί ονειρεύονται

Το κείμενο της 35χρονης το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στο Cosmopolitan, έγινε viral σε όλο τον κόσμο, καθώς είναι πολλοί που σκέφτονται να τα παρατήσουν όλα και να πάνε σε ένα εξωτικό νησί. Μόνο εκείνη όμως το έκανε!
«Τα πράγματα που θέλετε δεν είναι απαραίτητα τα πράγματα που χρειάζεστε» γράφει στο κείμενό της η νεαρή δημοσιογράφος, η οποία σπούδασε στο Yale, στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου νοίκιασε ένα υπέροχο διαμέρισμα και ξεκίνησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ως δημοσιογράφος. Εγραψε μάλιστα και ένα ένα βιβλίο και είχε αρκετές προσφορές για νέες θέσεις εργασίας, αλλά τίποτα δεν την ενθουσίασε. «Ένιωσα αγχωμένη, χωρίς έμπνευση και χωρίς κανένα δεσμό με αυτή την πόλη» αφηγείται.


«Δεν ζούσα τη στιγμή»

«Χρειάζομαι διακοπές. Αυτή ήταν μια μόνιμη επωδός στο κεφάλι μου. Δεν ζούσα τη στιγμή. Ζούσα για κάποια απροσδιόριστη στιγμή στο μέλλον, όταν θα είχα μαζέψει αρκετά χρήματα και ημέρες άδειας, για να πάω ένα ταξίδι. Αν σκέφτεστε συνεχώς ότι χρειάζεστε διακοπές, ίσως αυτό που πραγματικά χρειάζεστε είναι μια νέα ζωή. Αλλά είχα εφησυχάσει. Η ζωή μου δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά ήταν εύκολη».
«Η Καραϊβική βρισκόταν πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, αλλά μου φαινόταν κάτι άπιαστο» είπε η Νοέλ Χάνκοκ. «Αποφάσισα ότι χρειαζόμουν μια αλλαγή και ζήτησα από φίλους και την οικογένειά μου να μου προτείνουν μέρη όπου θα μπορούσε να πάω».

«Αν δεν το κάνω τώρα, δεν θα το κάνω ποτέ»

Αρχικά σκέφτηκε να πάει τις αμερικανικές Παρθένους Νήσους, επειδή νόμιζε ότι εκεί θα ήταν πιο εύκολο να βρει μια θέση εργασίας.
Τελικά, αποφάσισε να πάει στο St. John, ένα μικρό παραδεισένιο νησί με το παρατσούκλι «Love City». Πήρε κάποιες πληροφορίες online και ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή.
«Αν δεν το κάνω τώρα, δεν θα το κάνω ποτέ» σκέφτηκε.

«Με πέρασαν για τρελή»
Γονείς και φίλοι την θεώρησαν τρελή, ωστόσο εκείνη ένιωσε ότι έπρεπε να το κάνει. «Οι άνθρωποι γύρω σου παθαίνουν σύγχυση όταν κάνεις κάτι που εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν» είπε.
Αλλά από τη στιγμή που μπήκε στο αεροπλάνο, δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω.

«Η απόφοιτη του Yale έπιασε δουλειά σε... παγωτατζίδικο»

Δεν είχα κανένα σχέδιο, δεν είχα κανένα φίλο και δεν είχα ιδέα πόσο γελοία φαινόμουν, πανηγυρίζοντας με το που έφτασα εκεί. «Αυτό το μέρος μου άνοιξε τα μάτια σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής», πρόσθεσε.
Η Νοέλ Χάνκοκ σόκαρε τους γονείς της όταν έπιασε την πρώτη της δουλειά, σε ένα παγωτατζίδικο. «Μα σπούδασες στο Yale» της είπαν, «και είσαι 31 ετών».
Ωστόσο, το να βάζει παγωτό σε μπολάκια την έκανε να νιώσει μεγαλύτερη πληρότητα: «Ημουν πιο ευτυχισμένη σερβίροντας παγωτό για 10 δολάρια την ώρα, από ότι είχα νιώσει βγάζοντας 6ψήφιο μισθό στην τελευταία μου δουλειά».
Πλέον η Νοέλ εργάζεται ως μπαργούμαν και λέει ότι λατρεύει το να γνωρίζει τόσο πολλούς ανθρώπους.


«Εδώ η ζωή είναι απλή»

Στο νέο της σπίτι, δεν υπάρχουν διευθύνσεις και οι άνθρωποι ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία.
«Συγκεντρώνονται στις παραλίες το σούρουπο για να δουν το ηλιοβασίλεμα μαζί. Βλέπω τους φίλους μου κάθε μέρα. Στα ρεπό μου, επισκέπτομαι διάφορα μέρη του νησιού ή πηγαίνω με βάρκα σε κοντινά νησιά.
Βέβαια, η ζωή στο νησί δεν είναι πάντα εύκολη, τονίζει. Η νεαρή δημοσιογράφος παραδέχεται ότι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις ήταν να συνηθίσει σε μια απλούστερη ζωή. Δεν υπάρχει κλιματισμός, δεν υπάρχει delivery, και μερικές φορές βρέχει με τις ώρες.

«Μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι με πολύ λιγότερα πράγματα»

Η Νοέλ τονίζει ότι είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί κάποιος, από τη στιγμή που συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα που θέλει δεν είναι απαραίτητα τα πράγματα που χρειάζεται για να είναι χαρούμενος.
Αν και της λείπει η Νέα Υόρκη, η Νοέλ αναγνωρίζει ότι ήταν λιγότερο υπομονετική και πιο νευρωτικό άτομο, όταν ζούσε εκεί. «Είναι σαν εκείνο το αγόρι που σας αρέσει, ενώ ξέρετε είναι κακό για σας», είπε.
Πλέον, η Νοέλ αναζητά την επόμενη περιπέτειά της, ενδεχομένως στην Ευρώπη. Και το γεγονός ότι δεν έχει κανένα πλάνο, είναι ένα είδος άγριας ευτυχίας.
«Ποιος ξέρει πού μπορεί να καταλήξω;» αναρωτιέται.











 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...