Τρεις γκάφες σε μια εβδομάδα μπορεί να αποδειχθούν πολλές για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον

Μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες και ενώ η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει το κόμμα του ισόπαλο με τους αντίπαλους Εργατικούς και τους ξενόφοβους ευρωσκεπτικιστές του Νάιτζελ Φάρατζ μα έχουν ελαφρώς ανοδική πορεία. 
Μιλώντας λοιπόν στο αρχηγείου του ομίλου σουπερμάρκετ Asda στο Ληντς... ξεχάστηκε: «Οποιες και να είναι οι απόψεις σας, όποιο κόμμα και εάν υποστηρίζετε, σας παρακαλώ να ψηφίσετε στις 7 Μαίου.
Αυτή η εκλογική αναμέτρηση σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα καθορίσει την καριέρα... την χώρα».
Οι Εργατικοί δεν άργησαν καθόλου να αρπάξουν την ευκαιρία και να απαντήσουν στο γλωσσικό παραστράτημα του πρωθυπουργού: «Το πρόβλημα με τον Ντέιβιντ Κάμερον είναι ότι πάντα έχει λάθος προτεραιότητες», δήλωσε ο σκιώδης υπουργός τους Τζον Ασγουορθ. «Βάζει την καριέρα του μπροστά από το καλό της χώρας όπως βάζει τους λίγους προνομιούχους πάνω από τον εργαζόμενο λαό».
«Ολα γίνονται για τον Ντέιβ!» ειρωνεύτηκε η αξιωματική αντιπολίτευση σε tweet της. 
Αυτή ήταν η τρίτη γκάφα του Κάμερον σε διάστημα επτά ημερών. Πρώτα ξέχασε ποια ποδοσφαιρική ομάδα υποστηρίζει και μετά ξέχασε όπως φάνηκε και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Ενώ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν πρόκετια να διεκδικήσει τρίτη θητεία το 2020 εάν κερδίσει αυτές τις εκλογές, δήλωση που πολλοί θεώρησαν μεγάλο πολιτικό λάθος. Πάντως επειδή πολλές φορές «γλώσσα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει», ίσως έτσι του ξέφυγε η εσωτερική του αγωνία, αφού εάν χάσει αυτήν την αναμέτρηση στις 7 Μαίου είναι βέβαιο ότι θα εκδιωχθεί από την ηγεσία των Τόρις, επομένως σίγουρα αυτή η εκλογή θα είναι καθοριστική για το μέλλον του. 
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του ινστιτούτου Populus, μία εβδομάδα ακριβώς πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου, Συντηρητικοί και Εργατικοί έρχονται ισόπαλοι με 33%, το Ukip του Φάρατζ τρίτο με 15%, ενώ οι νυν κυβερνητικοί εταίροι του Κάμερον, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν ποσοστό 9%.
Όλες οι δημοσκοπήσεις πάντως δείχνουν ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος στην πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών. Κάποιες δίνουν προβάδισμα στους Συντηρητικού ενώ άλλες εμφανίζουν το Εργατικό Κόμμα να προηγείται στην πρόθεση ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...