Βαρουφάκης: Χωρίς συμφωνία, δεν πληρώνουμε το ΔΝΤ

Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε τεράστια ποσά προς το ΔΝΤ, χωρίς μια συμφωνία, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών και στέλνει μήνυμα προς τους εταίρους.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Ρίτσαρντ Κουέστ στο CNN, στην οποία εμφανίστηκε αισιόδοξος.
Ο δημοσιογράφος των ρωτά για το αν θα πληρωθεί η δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και εκείνος απαντά ότι «Θα πληρώσουμε τη δόση στο ΔΝΤ γιατί δεν έχω αμφιβολία ότι θα έχουμε συμφωνία μέχρι τότε με τους εταίρους μας στην Ευρώπη».
Για το εάν η πληρωμή προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο εξαρτάται από το εάν υπάρξει συμφωνία, ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει ότι «Μια συμφωνία πρέπει να γίνει, αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί». 
Είναι αλήθεια το ότι η Ελλάδα έχει ξεμείνει από χρήματα ρωτά ο Ρίτσαρντ Κουέστ, με τον υπουργός Οικονομικών να του απαντά : «Όχι, η χώρα ζει με τις δικές της δυνάμεις μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των πολιτών της».
Ο δημοσιογράφος του ζήτησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου.
«Ολοι ξέρουν, οι εταίροι, οι φίλοι μας, οι θεσμοί, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει τεράστιες πληρωμές προς το ΔΝΤ χωρίς μια συμφωνία. Ο κ. Βούτσης, επανέλαβε κάτι που έχω πει και γω σε πολλές περιπτώσεις. Αυτό που είπα είναι κοινή λογική. Για τέσσερις μήνες ικανοποιούσαμε τις υποχρεώσεις πληρώναμε εξαντλώντας κάθε ίχνος ρευστότητας από την πληγωμένη οικονομία μας, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό για πάντα. Και το ξέρουν αυτό οι πιστωτές μας. Είναι ώρα λοιπόν να έρθουν να μας συναντήσουν όχι στα μισά του δρόμου, αλλά το 1/4 του δρόμου, εμείς τους έχουμε συναντήσει ήδη στα 3/4 -και ειδικά το ΔΝΤ- και να έρθει σε συμφωνία μαζί μας». 
Οπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, «η κόκκινη γραμμή και όχι μια κόκκινη γραμμή, είναι η λιτότητα το βασικό πρόβλημα. Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη λιτότητα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση. Είμαστε πρωταθλητές στη λιτότητα. Χρειαζόμαστε ανάπτυξη τώρα».
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...