Κόρινθος: Σχολή Αστυνομίας στο κέντρο κράτησης μεταναστών;

Ποιες σκέψεις υπάρχουν για αλλαγή της χρήσης του πρώην στρατοπέδου και νυν κέντρου υποδοχής μεταναστών στην Κόρινθο

Σκέψεις για δημιουργία σχολής Αστυνομίας στην Κόρινθο υπάρχουν στο μυαλό του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση , σκέψεις της οποίες εξέφρασε στους φορείς της Κορινθίας,
τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλογου Κιάτου και μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ Βασίλη Παγώνη, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καβαθά, την Πρόεδρο της ΟΕΒΕ Κορινθίας Μαρίνα Ταουξίδη, και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλη Νανόπουλο.

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Θέμα της συνάντησης ήταν το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της Κορινθίας για αλλαγή της χρήσης του πρώην στρατοπέδου και νυν κέντρου υποδοχής μεταναστών Κορίνθου. Οι παριστάμενοι εξέθεσαν την επιχειρηματολογία τους στον Υπουργό και τον ενημέρωσαν ότι έχουν προ πολλού καταθέσει μήνυση για την διακοπή λειτουργίας του στρατοπέδου και τη μετατροπή του σε κέντρο υποδοχής μεταναστών.

Ο Υπουργός ανέφερε την πρόθεσή του να γίνει στο χώρο αυτό η μετεγκατάσταση των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Πυροσβεστικής Κορινθίας, πράγμα με το οποίο οι Κορίνθιοι εκπρόσωποι είναι σύμφωνοι, καθώς και για τη σκέψη δημιουργίας μιας σχολής Αστυνομίας στον ίδιο χώρο.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν και η πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για την ανάγκη αλλαγής του ΠΔ 180/79 που αφορά στη σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά από τρεις καταγγελίες καθώς επίσης και το θέμα της ασφάλειας των κοσμηματοπωλείων κατά τη διάρκεια επεισοδίων στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

Κόρινθος: Εντάχθηκε το Αλιευτικό Καταφύγιο Βραχατίου 

Ένα σημαντικό έργο για την παραλιακή Κορινθία ευεργετήθηκε απο την παράταση που δόθηκε από την Ευρωπαική Ένωση για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Η παράταση αυτή οδήγησε στην υπογραφή της ένταξης του Αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι. «Το έργο θα δώσει πολύ μεγάλη ανάσα πολύ μεγάλη ώθηση, στο Βραχάτι, θα λειτουργήσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά για το Βραχάτι και για όλο το Δήμο Βέλου-Βόχας» δήλωνε τον περασμένο Αύγουστο ο Δήμαρχος της περιοχής Αννίβας Παπακυριάκος στην διάρκεια της επίσκεψης στο χώρο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
document1Σύμφωνα με τις μελέτες προβλέπεται η κατασκευή έργων βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου και ειδικότερα :α) Επέκταση του υπήνεμου μώλου κατά 135 μ. καθώς και 15 μ. της συναρμογής με το υφιστάμενο (σύνολο 150 μ.), β) Διαπλάτυνση του υφιστάμενου υπήνεμου μώλου σε όλο του το μήκος κατά 1,80μ., γ) Θωράκιση τόσο του προσήνεμου μώλου, όσο και του υπήνεμου μώλου, δ) Εκβάθυνση της λιμενολεκάνης μέχρι τα -3,50μ. ε) Ολοκλήρωση των υφισταμένων ραμπών ανέλκυσης/καθέλκυσης των σκαφών, στ) Επιστρώσεις και εξοπλισμός ανωδομών, ζ) Αγωγοί για καλώδια και για σωλήνες δικτύων τα οποία θα κατασκευαστούν μελλοντικά, φρεάτια και βάσεις από σκυρόδεμα για την μελλοντική τοποθέτηση των Pillars παροχών.
Τον Αύγουστο κατά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Βραχάτι είχε δοθεί ως χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου το ένα έτος από τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Άγγελο Παπαγγέλοπουλο .Αν ισχύσει θα το δούμε!

 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...