Προσεχώς τα …σπουδαία για τη Σωληνουργεία Κορίνθου από τον αγωγό ΤΑΡ

«Εντός του δευτέρου εξαμήνου του έτους θα γνωρίζουμε τι κομμάτι από τον αγωγό ΤΑΡ θα μπορέσουμε να αναλάβουμε. Η διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η εκτέλεση του έργου εκτιμάμε ότι θα ξεκινήσει το 2016».
Τάδε έφη χθές η διοίκηση της Σωληνουργεία Κορίνθου
αναφορικά με τα νέα, μεγάλα έργα των αγωγών- δικτύων που προγραμματίζονται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης προσθέτοντας ειδικά για τον ΤΑΡ ότι ο ανταγωνισμός θα προέλθει από τη Γερμανία, την Τουρκία, Ιαπωνία, Ινδία και Κίνα, αλλά «θεωρούμε ότι οι ασιατικές χώρες δεν έχουν τόσο καλή ανταγωνιστικότητα λόγω γεωγραφικής απόστασης». Επιπλέον η εταιρεία, διεκδικεί και ένα σημαντικό κομμάτι από το δίκτυο αγωγών για το έργο IGB επίσης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Οι εκτιμήσεις της διοίκησης για την εφετινή χρονιά είναι θετικές, δεδομένου ότι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ο όμιλος είναι «σε έναν κλάδο που κινείται θετικά, με την εταιρεία να είναι στα περισσότερα από τα μεγάλα ενεργειακά έργα». Από το δεύτερο εξάμηνο του 2014 ο όμιλος έχει αυξήσει σημαντικά το ανεκτέλεστό του και έχει αυξήσει σημαντικά τις παραγγελίες, προσδοκώντας ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και το 2015.
Πρόσφατα, στο δεύτερο εξάμηνο του 2014, ο όμιλος εξασφάλισε τρία μεγάλα συμβόλαια στις ΗΠΑ (163.000 τόνων συνολικά, για την προμήθεια και την εσωτερική και εξωτερική επένδυση σωλήνων χάλυβα για την κατασκευή αγωγών στις ΗΠΑ) σε μεγάλους πελάτες με ένα τζίρο της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ. «Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη σημαντική διείσδυση και την καλή φήμη της Σωληνουργείας Κορίνθου στην αγορά των ΗΠΑ, ακόμη και σε περιόδους κατά τις οποίες συνολικά η εικόνα της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν και η καλύτερη στο εξωτερικό», ανέφερε σχετικά η διοίκηση. Σημειώνεται ότι οι δύο από τις τρεις συμβάσεις υπεγράφησαν με τον ίδιο πελάτη και αποτελούν τα μεγαλύτερα έργα που έχει εξασφαλίσει ποτέ η εταιρεία στις ΗΠΑ.
Ως προς τη γεωγραφική κατανομή των πωλήσεων, Αμερική την περίοδο αυτή έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επί των πωλήσεων στο 39%, ακολουθεί η Ευρωζώνη με ένα 24% και η υπόλοιπη Ευρώπη με ένα 10%, στην Ελλάδα αντιστοιχεί ένα 6%, στη (Βόρεια) Αφρική το ποσοστό των πωλήσεων αφορά ένα 12% και ένα 9% στην Ασία.
Σχετικά με τα θέματα χρηματοδότησης, η διοίκηση ανέφερε ότι η εταιρεία είναι ''σίγουρος'' πελάτης για τις τράπεζες «γιατί πάμε σε αυτές με μεγάλα συμβόλαια αξιόπιστων πελατών, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είχαμε ποτέ θέμα ώστε να εξασφαλίσουμε γραμμές χρηματοδότησης από τις τράπεζες, βεβαίως διαπραγματευόμαστε τους όρους και τα επιτόκια».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...