Επίθεση σε Σαμαρά στις Σέρρες. Αποδοκιμασίες από αγρότες..."Είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά"

 Η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα ψηφίσει τη φορολογία των επιδοτήσεων, μέτρο που είχε όμως αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ. Επεισόδια με αγρότες, που διαμαρτύρονταν γιατί είχαν καθυστερήσει επί πρωθυπουργίας Σαμαρά οι αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση. Επίσκεψη στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές


Από τις Σέρρες, όπου επισκέφθηκε τις πληγείσες προ δύο μηνών από πλημμύρες περιοχές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ξιφούλκησε κατά της κυβέρνησης διότι δεν έχει κάνει ακόμη αίτημα αποζημίωσης των πληγέντων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης, αλλά και για το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων, το οποίο όπως δήλωσε η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα ψηφίσει.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί ένα νέο άνοιγμα στο ακροατήριο των αγροτών, καθώς η φορολόγηση των επιδοτήσεων πάνω από 12.000 ευρώ από το τρέχον φορολογικό έτος ήταν ένα μέτρο που είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ και τελικά είχε ακυρώσει ο κ.Σαμαράς κατά την προεκλογική περίοδο λόγω των αντιδράσεων.

“Πέφτουν οι μάσκες εκείνων οι οποίοι λέγανε ότι θα ακολουθήσουν φιλοαγροτική πολιτική. Εδώ, βάζουν ξαφνικά, για πρώτη φορά, για αυτούς που έχουν πάνω από 12.000 ευρώ επιδοτήσεις, φορολογία στην αγροτική επιδότηση που δέχεται ο Έλληνας αγρότης από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ.Σαμαράς επισκέφθηκε τις περιοχές Μαυροθάλασα και Πεθελινό, όπου όμως σημειώθηκαν και επεισόδια με αγρότες, που διαμαρτύρονταν γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καθυστερήσει να τους δώσει τις αποζημιώσεις για τη χαλαζόπτωση του Ιουνίου του 2014. "Είσαι αλήτης, ήρθαμε στην Κηφισιά να σε δούμε κι εσύ μας έπνιξες στα χημικά", τυ φώναζαν μεταξύ άλλων.

Στο Πετελεινό μάλιστα έγιναν σύμφωνα με πληροφορίες και δύο προσαγωγές, καθώς αγρότες φώναζαν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, υποστηρίζοντας ότι είχαν ζητήσει να δουν τον πρώην πρωθυπουργό αλλά ΜΑΤ τους απώθησαν.
Πηγη

Φραστικός προπηλακισμός για τον Αντώνη Σαμαρά σε χωριό των Σερρών

Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο χωριό Πεθελινό των Σερρών όταν μία ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε φραστικά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να υπάρξουν και δύο προσαγωγές.

Ο κύριος Σαμαράς βρισκόταν σε περιοδεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές των Σερρών συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματός του όταν ξαφνικά εμφανίστηκε η ομάδα αυτή και άρχισε να εκτοξεύει ύβρεις εναντίον του κατηγορώντας τον κυρίως για τις επιβαρυντικές αλλαγές στις συντάξεις για τον αγροτών ενώ ορισμένοι εξ αυτών του φώναζαν γιατί όπως έλεγαν τους πέταξε χημικά όταν πήγαν να τον επισκεφτούν στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Υπήρξε μεγάλη ένταση, ο αστυνομικός διευθυντής διέταξε τις προσαγωγές, αλλά όταν οι δύο προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνηση Σερρών μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μία πολιτευτής με μία ομάδα πολιτών μετέβησαν στην αστυνομική διευθύνηση και ζητούσαν την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε την περιοδεία του και στα υπόλοιπα χωριά του «χτυπημένου» από τις πλημμύρες νομού χωρίς να δώσει σημασία στο επεισόδιο.

πηγη



Δείτε τον Αντώνη Σαμαρά "μόνο σαν το λεμόνι" (φωτο)
Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι και επισήμως ο τελευταίος των σαμαρικών μοϊκανών, καθώς μόνος αυτός, υποδέχθηκε το πρωί τον Πρόεδρο της ΝΔ στο αεροδρόμιο!
Οι παλιές εποχές με δεκάδες παράγοντες και παραγοντίσκους, που συνωστίζονταν στην αίθουσα VIP του “Μακεδονία” έχουν φαίνεται περάσει και φαντάζουν πλέον πολύ μακρυνές! Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε στις 9.30 το πρωί στο αεροδρόμιο από την Αθήνα και δεν τον περίμενε κανείς,
εκτός του παλιού στενού του συνεργάτη Δημήτρη Βαρτζόπουλου! Αυτά κι αν είναι σημεία των καιρών!


Τί είπε
“Θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στο review (αξιολόγηση απο τους Θεσμούς), είπε ο κ. Σαμαράς όταν ρωτήθηκε για την χθεσινή κοινή δήλωση Γιούγκερ- Τσίπρα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μακεδονία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε αμέσως για τη Χαλκιδική όπου θα ξεναγηθεί σε νέο ξενοδοχείο της Γερακινής και στη συνέχεια θα μιλήσει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ που συνέρχεται στο Πόρτο Καράς.
Το απόγευμα θα επισκεφθεί πλημμυροπαθείς περιοχές των Σερρών.



Πηγή: edomakedonia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...