Ελβετία: Πολλοί νεκροί από πυροβολισμούς στο καντόνι Άαργκαου * Οικογενειακή η τραγωδία στην Ελβετία

Αστυνομικοί που απάντησαν σε κλήσεις πολιτών εντόπισαν αρκετά πτώματα, όλα ενηλίκων, μέσα και γύρω από ένα κτίριο στην πόλη Βίρενλινγκεν
Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν αργά χθες Σάββατο βράδυ από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο ελβετικό καντόνι Άαργκαου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.




Αστυνομικοί που απάντησαν σε κλήσεις πολιτών εντόπισαν αρκετά πτώματα, όλα ενηλίκων, μέσα και γύρω από ένα κτίριο στην πόλη Βίρενλινγκεν, όπου ζουν περίπου 4.500 άνθρωποι και βρίσκεται βορειοδυτικά της Ζυρίχης, πρόσθεσε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς όμως να διευκρινίζει τον αριθμό των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα αίτια του επεισοδίου αυτού δεν είναι γνωστά, ενώ μια συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα.
πηγη


Οικογενειακή τραγωδία στην Ελβετία

switzerland-

Τα πτώματα εντοπίστηκαν από τις αρχές μέσα και έξω από πολυκατοικία | Anthony Anex/Keystone via AP 
 
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες βράδυ στο Βίρενλινγκεν, μια κοινότητα 4.500 κατοίκων βορειοδυτικά της Ζυρίχης, στο βόρειο ελβετικό καντόνι του Άαργκαου, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο δράστης, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αστυνομίας του καντονιού.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αστυνομικός διοικητής Μίχαελ Λόιτπολντ πρόσθεσε πως πρόκειται για τον «τελικό απολογισμό» και πως η έρευνα προσανατολίζεται σ' ένα οικογενειακό δράμα.
«Απορρίψαμε το σενάριο της τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο αστυνομικός, διευκρινίζοντας πως όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν Ελβετοί.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης περιλαμβάνεται στους νεκρούς | Walter Bieri/Keystone via AP
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο δράστης των πυροβολισμών είναι ένας 36χρονος Ελβετός, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η ταυτότητά του δεν αποκαλύφθηκε, όμως σύμφωνα με την αστυνομία ήταν παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.
Ο άνδρας μετέβη αρχικά σε μια πρώτη κατοικία του συγκροτήματος, όπου διαδραματίσθηκαν τα γεγονότα και σκότωσε εκεί δύο άνδρες ηλικίας 58 και 32 ετών και μια 57χρονη γυναίκα. Σύμφωνα με την αστυνομία, επρόκειτο για τα πεθερικά και τον κουνιάδο του.
Στη συνέχεια πήγε σε ένα άλλο σπίτι και σκότωσε έναν 46χρονο άνδρα. Στο τέλος αυτοκτόνησε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης κατοικούσε στο βορειοανατολικό καντόνι του Σβιτς και ζούσε χωρισμένος από τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Ήταν γνωστός στην αστυνομία για βίαιες ενέργειές του. Στις 2 Απριλίου 2015 είχε πραγματοποιηθεί έρευνα στο σπίτι του, όμως η αστυνομία δεν είχε βρει κανένα όπλο.
Το 2015 η σύζυγός του και τα τρία παιδιά του είχαν βρει καταφύγιο σ' ένα κοινωνικό ίδρυμα του καντονιού του Σβιτς.
 www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...