Ποτάμι: Θετικό ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να προσέλθει και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα μέτρα που προβλέπονται απηύθυνε το Ποτάμι, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα. «Είναι θετικό πάντως να ακούς ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, αν και συνεχίζει να επικρατεί βαθύ σκοτάδι για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης» σημειώνει.


Αναλυτικά η δήλωση του Ποταμιού:

«Όταν ο κ. Τσίπρας καλεί να κλείσουμε τα αφτιά στις Κασσάνδρες, προφανώς έχει στο μυαλό του εκείνους στο κυβερνητικό στρατόπεδο που μιλούν για Κούγκια και προαναγγέλλουν ρήξη και επιστροφή στη δραχμή -στο ίδιο μήκος κύματος με ακραίους στην ΕΕ που θέλουν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

» Είναι θετικό πάντως να ακούς ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, αν και συνεχίζει να επικρατεί βαθύ σκοτάδι για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης.

« Αντί της υπεύθυνης ενημέρωσης, η κυβέρνηση επιλέγει συνεχώς της διαρροές περιορισμένης ευθύνης χωρίς πρόσωπο και υπογραφή. Από το κυβερνητικό non paper, που κυκλοφόρησε σήμερα, προκύπτουν θεμελιώδη ερωτήματα:


  • Ποια δημοσιονομικά μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι, τι ύψους θα είναι και σε ποιους θα σταλεί ο λογαριασμός;
  • Μιλάμε για κλείσιμο της αξιολόγησης του υπάρχοντος προγράμματος ή για συμφωνία- πακέτο για τα επόμενα χρόνια;
  • Προβλέπονται διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που θα βελτιώνουν τη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας και ποιες είναι αυτές;
» Ελπίζουμε ο πρωθυπουργός να εγκαταλείψει τη μέχρι σήμερα τακτική του και να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις.»
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...