Die Welt: Αποφασισμένη για συμφωνία η Μέρκελ

Βεβαιότητα για το ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε μία συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει προς την απαιτούμενη παροχή ρευστότητας προς την Αθήνα εκφράζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σημειώνοντας ότι η καγκελάριος της Γερμανίας έχει πάρει τις αποφάσεις της.


 Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις από αυτές που ελπίζει η Αθήνα και λιγότερες από όσες απαιτεί το Βερολίνο, αλλά τα χρήματα είναι σχεδόν εξασφαλισμένα. Η Die Welt τονίζει ότι αυτό είναι κάτι που το έχει αποφασίσει η Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι αυτό ίσως είναι αντίθετο με την γνώμη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Ελλάδα φαίνεται έτοιμη να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, αλλά καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές βρίσκονται σε εξέλιξη η ΕΚΤ θα προσφέρει στην Ελλάδα τη ρευστότητα που χρειάζεται για να αποπληρώσει τα δάνειά της. Η Die Welt εκτιμά ότι είναι πιο ρεαλιστικό ότι η Αθήνα θα λάβει τη βοήθεια τον Ιούνιο ίσως και τον Ιούλιο διότι απαιτούνται μερικές ημέρες ή εβδομάδες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Μέχρι τότε όμως, σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται ενδιάμεση χρηματοδότηση, την οποία και θα λάβει καθώς κανένας δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα την ώρα που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

 Κλείνοντας, η γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι η Ευρώπη δεν έχει την τάση να διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το ευρώ δεν είναι αξιόπιστο και θα αποτελέσει την αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα. Η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τελικά θα αποφασίσει η Μέρκελ και η ΕΚΤ και όχι οι υπουργοί Οικονομικών.
  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...