Η δήλωση του Eurogroup: Πρώτα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, μετά εκταμίευση - Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί- Βαρουφάκη*Δείτε Βίντεο

Διαβάστε τη δήλωση των 19 υπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα - Μοσκοβισί: «Επιτέλους, υπάρχουν σημεία που έχουν παρουσιαστεί με σαφήνεια και αυτό είναι καλοδεχούμενο» - Ντάισελμπλουμ: Θα περιμένουμε μέχρι οι θεσμοί να μας πουν ότι έχουμε φτάσει σε επιτυχές τέλος

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξέδωσαν μιαα σύντομη δήλωση για την Ελλάδα στην οποία καλωσορίζεται η πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αλλά επίσης οι Ευρωπαίοι δανειστές προειδοποιούν ότι απαιτείται επιπλέον χρόνος και προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις συζητήσεις, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους.


«Το Eurogroup σήμερα κατέγραψε την κατάσταση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς.
Καλωσορίσαμε την πρόοδο που έχει μέχρι στιγμής επιτευχθεί.
Επισημαίνουμε ότι η αναδιοργάνωση και η βελτίωση των διαδικασιών κατέστησε δυνατή την επίσπευση και συνέδραμε σε μία πιο ουσιώδη συνομιλία.
Την ίδια ώρα, αναγνωρίζουμε ότι χρειάζονται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να γεφυρωθούν τα κενά στα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.
Επομένως, καλωσορίζουμε την πρόθεση των ελληνικών αρχών να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, με την προοπτική να επιτευχθεί μία επιτυχής κατάληξη της αξιολόγησης εν ευθέτω χρόνω.


Το Eurogroup επανέλαβε ότι η δήλωση της 20ής Φεβρουαρίου παραμένει το ισχύον πλαίσιο για τις διαπραγματεύσεις. Από την στιγμή που οι θεσμοί καταλήξουν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, το Eurogroup θα αποφασίσει για την πιθανή αποδέσμευση των εναπομεινουσών δόσεων της τρέχουσας συμφωνίας».
Ντάισελμπλουμ: Θα περιμένουμε μέχρι οι θεσμοί να μας πουν ότι έχουμε φτάσει σε ένα επιτυχές τέλος
«Ήταν ένα τακτικό Eurogroup. Εκτός από την Ελλάδα καλύψαμε και μια σειρά από άλλα θέματα που μας απασχολούσαν» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των 19 υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Σήμερα οι θεσμοί μας ενημέρωσαν για τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές. Αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, ότι υπάρχει μια πρόοδος σε σχέση με την τελευταία συνεδρίασή μας αλλά χρειάζεται κι άλλος χρόνος για να καλύψουμε όλα τα θέματα» τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε: «Θα υπάρξει μια λεπτομερής καταγραφή όλων των αλλαγών που πρέπει να γίνουν.Θα περιμένουμε μέχρι οι θεσμοί να μας πουν ότι έχουμε φτάσει σε ένα επιτυχές τέλος. Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι το πλαίσιο, όπου θα λάβουμε τις αποφάσεις».


Μοσκοβισί: Επιτέλους...
«Επιτέλους, υπάρχουν σημεία που έχουν παρουσιαστεί με σαφήνεια και αυτό είναι καλοδεχούμενο» υπογράμμισε σχεδόν με... ανακούφιση ο Επίτροπος της Κομισιόν για νομισματικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί. «Υπάρχουν όμως και σημεία που πρέπει να αποσαφηνιστούν περισσότερο» πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί και σημείωσε ότι «σε σχέση με την προηγούμενη συνάντηση στη Ρίγα, ασφαλώς υπάρχει νέο κλίμα και έχει σημειωθεί πρόοδος»...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...