FT: Το ΔΝΤ ζητά κούρεμα του ελληνικού χρέους

“ Για προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που απευθύνθηκε προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup, κάνει λόγο δημοσίευμα των Financial Times ”
Για κίνδυνο απώλειας στήριξης του «προγράμματος διάσωσης» της Ελλάδας εκ μέρους του ΔΝΤ αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν διαγράψουν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, κάνουν λόγο σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.




Συγκεκριμένα, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απευθύνθηκε προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης στο Eurogroup που έλαβε χώρα στην Ρίγα της Λετονίας. Σύμφωνα με τους Financial Times είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το Ταμείο να παρακρατήσει την δική του αναλογία από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας που χρειάζεται η Αθήνα για να αποφύγει στάση πληρωμών. Το μισό εκ των 7,2 δισ. ευρώ πρόκειται να προέλθει από το ΔΝΤ.



Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους Financial Times, οι πιστωτές της Αθήνας από την Ευρωζώνη εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι με μία ελάφρυνση του χρέους. Αξιωματούχοι που ήταν παρόντες στο Eurogroup της Ρίγα, τους οποίους επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, τονίζουν πως ο Τόμσεν ανέφερε ότι με βάση τα αρχικά στοιχεία που έχει λάβει από τις ελληνικές αρχές η Αθήνα αναμένεται να παρουσιάσει φέτος, πρωτογενές έλλειμμα προϋπολογισμού 1,5% του ΑΕΠ.



Κλείνοντας, η εφημερίδα σημειώνει ότι με βάση τους στόχους του προγράμματος, η Αθήνα επρόκειτο να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3% του ΑΕΠ το 2015. «Το ΔΝΤ θεωρεί ότι το χάσμα ανάμεσα σε αυτές τις δύο πραγματικότητες είναι πολύ μεγάλο αυτή τη στιγμή», δηλώνει αξιωματούχος, σύμφωνα με τους Financial Times.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...