Ανοίγουν την Τετάρτη περίπου 1000 τραπεζικά καταστήματα για τους συνταξιούχους

Ανοιχτά θα είναι από την Τετάρτη 1 Ιουλίου και για τρεις συνεχόμενες ημέρες περίπου 1000 τραπεζικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής.
 Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν αύριο θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.
Αυτό αποφασίστηκε την Τρίτη, σε σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών και τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος.
Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.
Επίσης, το Υπουργείο Οικονομικών θυμίζει σε όλους τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα, το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup.
Εν τω μεταξύ, το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες το όριο ημερησίων συναλλαγών από τα ΑΤΜ θα μειωθεί από τα 60 στα 20 ευρώ.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...