Με το σύνθημα "τίποτα το ίδιο από δώ και μπρός, το μεγάλο όχι λέει ο λαός", χιλιάδες κόσμου έχουν συρρεύσει στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας ένα βροντερό "ΟΧΙ" στις προτάσεις των δανειστών, στη λιτότητα και την ύφεση. Οι εικόνες από την προσέλευση του κόσμου στους σταθμούς του μετρό θυμίζουν άλλες εποχές πριν από μερικά χρόνια.

Χαρακτηρίζεται μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις και σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις αριθμεί δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών. Τα πανώ δείχνουν συμμετοχή πολλών κομμάτων και οργανώσεων. Εντύπωση προκαλούν ομάδες Ισπανών, Ιταλών και Βρετανών αλληλέγγυων  που με τα δικά τους πανώ δείχνουν την στήριξη τους στους Έλληνες διαδηλωτές.
Ένα ακόμη σύνθημα που κυριαρχεί μεταξύ των συγκεντρωμένων είναι το "Εσείς με το κεφάλαιο, εμείς με το λαό, τα όχι μας νικάνε φτώχεια και φασισμό".
Κεντρικό σύνθημα του διαδικτυακού καλέσματος είναι  "Να τους σταματήσουμε με το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας - της Δημοκρατίας - της ΖΩΗΣ".
"Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει λιτότητα και ύφεση, η χώρα και η κοινωνία με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης, την εξαφάνιση της αγροτιάς, τη διάλυση του τουρισμού, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει ταπείνωση και υποταγή", σημειώνουν και καταλήγουν: "Η Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι ισχυρή".
Φωτογραφίες: Eurokinissi και ΑΜΠΕ