Συλλαλητήριο για τον ΦΠΑ σήμερα στη Χίο

Σε κοινό μέτωπο αγώνα ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ καλούν οι μαζικοί φορείς της Χίου, τονίζοντας ως απαραίτητη τη συνθήκη της μαζικότητας στο σημερινό συλλαλητήριο, στις 12.00 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Με κοινή συνέντευξη Τύπου επαγγελματικοί φορείς, όπως το Επιμελητήριο και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, οι δευτεροβάθμιοι συνδικαλιστικοί φορείς της ΑΔΕΔΥ Χίου και του Εργατικού Κέντρου αλλά και ο Δήμος Χίου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης και κάλεσαν τους βουλευτές του νησιού να την καταψηφίσουν αν έρθει στη Βουλή.
«Είναι μεγάλη ανάγκη ο αγώνας αυτός να πάρει παν-αιγαιοπελαγίτικες διαστάσεις», τόνισε εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο Βασίλης Παπάς, σημειώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα έκανε αναφορά στις πρόσφατες επαφές των περιφερειαρχών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και στα θετικά αποτελέσματα που δείχνουν να διαμορφώνονται για τους νησιώτες.
«Είναι ζήτημα αν τα τελικά έσοδα για το κράτος φτάσουν το ποσό των 360 εκατ. ευρώ και δεν είναι το ποσό αυτό 60-70 εκατομμύρια από την αύξηση του νησιωτικού ΦΠΑ», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, υπενθυμίζοντας ότι ο μειωμένος συντελεστής δεν αποτελεί προνόμιο αλλά δικαίωμα των νησιωτών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...