ΚΚ Ισπανίας: Πραξικόπημα από το Eurogroup η επιβολή μέτρων ενάντια στη δημοκρατική θέληση του ελληνικού λαού

. Το ΚΚ Ισπανίας καταγγέλλει ως αληθινό πραξικόπημα την πρόθεση του EUROGRΟUP να επιβάλλει τα μέτρα του στην Κυβέρνηση της Ελλάδας χωρίς να αφήσει να διεξαχθεί το δημοψήφισμα.

Το ΚΚΙ απορρίπτει τις επιβολές της αποκαλούμενης Τρόικας στον ελληνικό λαό, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι περικοπές των συντάξεων, η αύξηση του ΦΠΑ,
η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, όλες έξω από το πρόγραμμα με βάση το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κερδίσει τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος καταδεικνύουν ότι μεγάλο μέρος του ήταν παράνομο και ανήθικο και για αυτό θα έπρεπε να υπάρξει μια σημαντική απομείωσή του εκ μέρους των υπευθύνων της ΕΕ, ταυτόχρονα με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην αποκηρύξει τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις που έχει φέρει στο EUROGROUP για να ξεκινήσει αυτό με τη σειρά του μια αντεπίθεση που στοχεύει στην πτώση της μόνης ευρωπαϊκής κυβέρνησης που έχει εξεγερθεί.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να γίνει ένα δημοψήφισμα με θέμα μια πρόταση που στοχεύει να μεταβάλλει το κυβερνητικό της πρόγραμμα, είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος που η ΕΕ άφησε στον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να απορρίψει τις προτάσεις της επέκτασης των διαπραγματεύσεων και της αποδοχής των προτάσεων της Τρόικας, να μην κάνει δηλαδή ότι έκανε στην Ισπανία ο Θαπατέρο το 2010, κάτι που δε θα ήταν τίποτε άλλο παρά μια προδοσία των υποσχέσεων που έδωσαν στον ελληνικό λαό και ένα άνοιγμα της πόρτας για τον θρίαμβο του φασισμού στην Ευρώπη.

Το ΚΚΙ επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη του με τον ελληνικό λαό και με την πάλη του για αξιοπρέπεια και δημοκρατία και φανερώνει εδώ την συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και με όλους όσοι στην Ελλάδα δίνουν τη μάχη υπεράσπισης μιας εξόδου αξιοπρεπούς, αλληλέγγυας και κοινωνικής από αυτή την κατάσταση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε τον εκβιασμό των χρηματαγορών για την αποφυγή του ελληνικού δημοψηφίσματος και καταγγέλλουμε ότι η ΕΚΤ με την ανακοίνωση περικοπής της παρεχόμενης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες αυτή την Τρίτη, μεταβάλλεται στον πρωτοπόρο του εκβιασμού των χρηματαγορών ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση, μετά από τον οποίο η Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο της Ελλάδας αποφάσισαν να συμβουλευτούν το λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος για τις προτάσεις λιτότητας που απαιτούνται από την Ελλάδα.  Δεν μπορούμε να παίζουμε με τις ζωές των εργατών, των συνταξιούχων, των οικογενειών στην Ελλάδα, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις τραπεζικές καταθέσεις σαν ομήρους προκειμένου να μην διεξαχθεί το δημοψήφισμα, κάτι που ανάγκασε την κυβέρνηση της Ελλάδας να επιβάλλει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων.

Καταγγέλλουμε ότι η Τρόικα που σκοπεύει να αντικαταστήσει την κυριαρχία των λαών με την δικτατορία του κεφαλαίου, ενίσταται μπροστά στην πιθανότητα μια κυβέρνηση να δώσει στο λαό της τη δυνατότητα να αποφασίσει για τις ευρωπαϊκές πολιτικές, δημιουργώντας έτσι ένα επικίνδυνο προηγούμενο για να χρησιμοποιηθεί από αυτούς που σκοπεύουν να κυριαρχήσουν στην οικονομία και στη ζωή των ανθρώπων θέτοντας στο περιθώριο οποιοδήποτε δημοκρατικό έλεγχο.

Καταγγέλλουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά στην πιθανότητα μέσω ενός αληθινού πραξικοπήματος να αντικαταστήσει το EUROGROUP τη δημοκρατική θέληση του ελληνικού λαού να πετύχει μια κοινωνική έξοδο από την κρίση, όπως αυτή εκφράστηκε ελεύθερα στις τελευταίες ελληνικές εκλογές, με την επιβολή μέτρων λιτότητας και περικοπών αποφασισμένων από την εξουσία των χρηματαγορών, που ήταν ακριβώς αυτά που καταδικάστηκαν στις τελευταίες αυτές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις έστειλε ένα αίτημα παράτασης του οικονομικού προγράμματος στο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τους 18 επικεφαλής των κρατών της Ευρωζώνης, στη διοίκηση της ΕΚΤ, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το ΚΚ Ισπανίας θεωρεί ότι η κυβέρνησή μας πρέπει να απαντήσει αμέσως θετικά σε αυτή την έκκληση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ο εκβιασμός αυτός να εμποδίσει την ελεύθερη επιλογή του ελληνικού λαού και να φέρει το σύνολο της Ευρώπης μπροστά σε μια κρίση με σημαντικότατες επιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΙ κάνει έκκληση στον Ισπανικό λαό, στους θεσμικούς του αντιπροσώπους, να στηρίξουν και να προωθήσουν κάθε μορφή δημόσιων δράσεων προς υπεράσπιση του δικαιώματος του ελληνικού λαού να αποφασίσει για το μέλλον του, να μην υποκύψει στον εκβιασμό της Τρόικας και καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Ισπανίας σε όλα τα επίπεδα, αν εξακολουθήσει να αποτελεί μέρος ενός αντιδημοκρατικού μετώπου ενάντιου στα ιδιαίτερα συμφέροντα του Ισπανικού λαού.

Με αυτή την έννοια επαναβεβαιώνουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μπλοκ της λαϊκής ενότητας που θα κερδίσει τις ερχόμενες γενικές εκλογές, για να ενώσει τη δύναμή του με αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, προς υπεράσπιση μια Ευρώπης που θα υπηρετεί τους λαούς και θα είναι κοινωνική, δημοκρατική και αλληλέγγυα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...