Στη Βαυαρία για τη G7 o Ομπάμα - Αναμένεται παρέμβαση για την Ελλάδα (Φωτό+Βίντεο)

Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε λίγο μετά τις 7:15 στο Μόναχο, ενώ τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκαν κάτοικοι με παραδοσιακές στολές
Στη Βαυαρία έφτασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της G7.




Το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One προσγειώθηκε λίγο μετά τις 7:15 (ώρα Ελλάδας) στο Μόναχο, ενώ τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκαν κάτοικοι με παραδοσιακές στολές.

Η Σύνοδος των ηγετών των επτά οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Ελμάου, στην κοινότητα Κρουν των βαυαρικών Αλπεων, ενώ ο κ. Ομπάμα αναμένεται να  συναντηθεί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν την έναρξη της G7.

Στη «σκιά» της ελληνικής κρίσης χρέους

Όπως τονίζουν πολλά διεθνή ΜΜΕ, η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στη «σκιά» της ελληνικής κρίσης χρέους, ενώ το ελληνικό ζήτημα θα απασχολήσει μεγάλο μέρος των εργασιών με πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε νέα  παρέμβαση για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες το βράδυ ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο Μπαράκ Ομπάμα ανησυχεί ότι η ελληνική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία για αυτό και θα επιμείνει ώστε να επέλθει άμεσα συμφωνία που θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ομπάμα θα ζητήσει ρεαλισμό από την κυρία Μέρκελ ενώ θα απευθύνει έκκληση σε Ευρώπη και Αθήνα να τερματίσουν τις πολιτικές ακροβασίες και να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε ακόμη πως ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο των Οικονομικών των ΗΠΑ αντιμετώπισαν πρόβλημα το τελευταίο διάστημα στις επαφές τους με το ΔΝΤ και τη Γερμανία και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στις τάξεις της Ουάσινγκτον δεν κυριαρχεί η αισιοδοξία αλλά αντίθετα, οι Αμερικανοί εκτιμούν πως η κατάσταση είναι δύσκολη.
G7: Obama and Cameron joint speech (recorded live feed) ..
 Σημειώνεται ότι χθες το απόγευμα επικράτησε ένταση στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν στη Βαυαρία καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν για τη Σύνοδο των ηγετών των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν, μεταξύ άλλων, συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας και της διατλαντικής και συμφωνίας εμπορίου. Ακόμη, στα πανό που κράταγαν οι συμμετέχοντες αναγράφονταν τα συνθήματα «πολεμήστε την G7 και επαναστατήστε» και «G7 πήγαινε στο διάολο! Μου αρέσει ο Πούτιν».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...