Επική ανατροπή και νίκη 2-1 για τον Παναθηναϊκό επί της Μπριζ

Συγκλονιστικός ο Παναθηναϊκός κατάφερε να νικήσει στην κατάμεστη Λεωφόρο με 2-1 την Μπριζ στον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions league και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα play off της διοργάνωσης παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ και έπαιζε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σάντσεθ από το 43΄.


Το σκορ άνοιξε η Μπριζ στο 10΄ με τον Μπομπό, ενώ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε αρχικά με κεφαλιά του Μπεργκ (37΄) για να πάρει την σπουδαία νίκη με εκτέλεση πέναλτυ του Καρέλη στο 66΄. Η ομάδα του Αναστασίου έχασε πέναλτι στο 34΄ με τον Μπεργκ που απέκρουσε ο Μπρουζίζ, ωστόσο ευκαιρίες έχασε και η Μπριζ για ένα τουλάχιστον γκολ. Η ρεβάνς θα γίνει την άλλη Τετάρτη (5/8) στο Βέλγιο.
Μουδιασμένα μπήκε στο γήπεδο ο Παναθηναϊκός και το πλήρωσε «ακριβά». Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Βανάκεν βρήκε με σέντρα από τα δεξιά τον αμαρκάριστο Μπομπό στην καρδιά της περιοχής του «τριφυλλιού» και με κεφαλιά νίκησε τον Κοτσόλη (0-1). Προτού συνέλθουν από την ψυχρολουσία του πρώτου γκολ, οι παίκτες του Αναστασίου λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο, όμως ευτυχώς για την ελληνική ομάδα στο 13΄ το πλασέ του αμαρκάριστου Βανάκεν πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη!
Ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια βγήκε μπροστά και έφτασε με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ στο 23΄ με το δυνατό σουτ του Νίνη στο 23΄ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της Μπριζ. Στο 33΄ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μπεργκ έδωσε κεφαλιά-πάσα στον Καρέλη, που ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μέχελε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπεργκ όμως σημάδεψε στο κέντρο όπου ο Μπρουζίζ απέκρουσε!
Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν έχασε το κουράγιο του και οι παίκτες του Αναστασίου συνέχιζαν να πιέζουν την ασταθή και επιρρεπή σε λάθη άμυνα των Βέλγων και δικαιώθηκαν στο 37΄: Σέντρα του Νίνη από δεξιά ο Μπεργκ πήδηξε ψηλά από πολύ κοντά και έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας της Μπριζ μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από την εξέδρα (1-1).
Στο 43΄ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, όταν από ανόητο σκληρό φάουλ στο κέντρο του Σάντσεθ στον Ντιαμπί ο διαιτητής έδειξε αρχικά την κίτρινη, αλλά μετά από υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή την άλλαξε σε κόκκινη αλλάζοντας την αριθμητική ισορροπία των ομάδων.
Αυτό ουδόλως πτόησε τους παίκτες του Αναστασίου που παρέδωσαν μαθήματα πίστης και αυταπάρνησης κόντρα στη ροή του αγώνα και πήραν τελικά την σπουδαία νίκη με νέο πέναλτυ που κέρδισαν στο 66΄ από χέρι του σκόρερ Μπομπό και εκτέλεσε εύστοχα ο Καρέλης (2-1).
Νωρίτερα πάντως, στο 61΄, οι «πράσινοι» τα χρειάστηκαν όταν ο Κοτσόλης έκανε την επέμβαση του αγώνα από κοντινό σουτ του Ντιαμπί που μπήκε μόνος από πλάγια θέση, όμως ο Έλληνας πορτιέρο απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ!
Μετά το 2-1 οι παίκτες της Μπριζ παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Παναθηναϊκού που αμύνθηκε έξυπνα και κράτησε το υπερπολύτιμο 2-1 που δίνει ένα ισχνό έστω προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βλάντισλαβ Μπεζντορόντοφ (Ρωσία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 43΄ Σάντσεθ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πράνιτς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Βέμερ, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46΄ Λαγός), Νίνης (46΄ Τριανταφυλλόπουλος), Καρέλης (74΄ Λουντ), Μπεργκ
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Μισέλ Πρεντόμ): Μπρουζίζ, Ντε Φο (80΄ Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μεχελε, Μπομπό (72΄ Ντε Σούτερ), Σίμονς, Βάσκεθ (60΄ Ισκέρδο), Βανάκεν, Βόλμερ, Ντιαμπί

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...