Ακτιβιστές* διαμαρτηρία για την τρομακτική σφαγή των 250 φαλαινών στην περιοχή Νησιά Φερόε

Σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη σφαγή των 250 φαλαινών-πιλότων στις Νήσους Φερόε. Η ετήσια εκδήλωση, γνωστό ως grindadráp, βλέπει ντόπιους προσελκύουν τα ζώα στην ξηρά πριν από την επίθεση τους με τις λόγχες και μαχαίρια.
Οι βάναυσες σκηνές γυρίστηκαν από το Sea Shepherd, ένα μη κερδοσκοπικό κοινωνία διατήρησης των θαλάσσιων. Πέντε μέλη της ομάδας συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαταράξει την αιματηρή περίπτωση που έχει ασκηθεί για αιώνες.


Οι Φερόες Νήσοι αποτελούν ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται μεταξύ του Νορβηγική Θάλασσα και το Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά κάποια της Μεγάλης Βρετανίας. Τα νησιά αυτοδιοικούμενη είναι μια αυτόνομη περιοχή εντός του Βασιλείου της Δανίας, εξαρτάται οικονομικά από την Κοπεγχάγη σε τομείς όπως η στρατιωτική άμυνα, αστυνομία, δικαιοσύνη, το νόμισμα και τις εξωτερικές υποθέσεις.
Η σφαγή έχει συγκλονίσει τον κόσμο, με ένα hashtag #BoycottDenmark δημιουργήθηκε στο Twitter για τους ανθρώπους να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.

Σύμφωνα με την MarineBio Conservation Society, ο πληθυσμός φάλαινα πιλότος είναι άγνωστες, αλλά δεν "θεωρούνται απειλούμενα." Τα ζώα θηρεύονται για τους κρέας, τα οστά, το πετρέλαιο, και για τη χρήση λιπασμάτων. Πιλοτική κρέας φάλαινας είναι μεταξύ των βασικών προϊόντων που αγοράζονται και πωλούνται από τους ντόπιους στα βόρεια νησιά του Ατλαντικού. Παρά το γεγονός ότι η φαλαινοθηρία είναι παράνομη στην ΕΕ, η Δανία έχει κινηθεί για την προστασία αυτού του εθίμου στα απομακρυσμένα νησιά Φερόε.
Κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο 800 φαλαινών-πιλότων είναι συνήθως οδηγούνται στην ξηρά και σφάζονται για το κρέας και το λίπος τους στις Νήσους Φερόε, σύμφωνα με την Εκστρατεία φάλαινα, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τις φάλαινες, δελφίνια, φώκαινες και των ενδιαιτημάτων τους.

Ακτιβιστές του Sea Shepherd ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής ότι «ένα τεράστιο λοβό του περίπου 150 φάλαινες πιλότος είχε εντοπιστεί κοντά στις Μυκήνες στα δυτικά του αρχιπελάγους Νήσους Φερόε. Ένας στόλος από καΐκια οδήγησε το pod σε Bour. Τα πλήθη αναμονή των δολοφόνων στη συνέχεια έσυραν τα ζώα βίαια προς την παραλία δολοφονία. "

Η ομάδα δήλωσε ότι η δεύτερη grindadráp πραγματοποιήθηκε στο Nólsoyarfirði, δυτικά της πρωτεύουσας της Tórshavn. "Οι εκθέσεις δείχνουν ότι περίπου 50 φαλαινών-πιλότων οδηγήθηκαν από Nólsoy πάνω στην παραλία δολοφονία του Tórshavn από 40 πλοία, και τελικά σφάζονται».

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, η δανική ναυτικού ήταν στη θέση να βοηθήσει τους φαλαινοθήρες. "Ήταν απολύτως σαφές σε μένα ότι το δανικό ναυτικό ήταν παρούσα σε Bour για να φυλάνε το grindadráp, και ότι η σφαγή θα προχωρήσει με την πλήρη συναίνεση της δανικής Ναυτικού ", δήλωσε ο Wyanda Lublink, καπετάνιος του σκάφους του Sea Shepherd της Μπριζίτ Μπαρντό.

Sea Shepherd πρόσθεσε: "Πώς Δανία - ένα αντι-φαλαινοθηρίας έθνος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επιφύλαξη των νόμων που απαγορεύουν τη σφαγή των κητοειδών - μπορεί να επιχειρήσει να δικαιολογήσει τη συνεργασία της σε αυτή τη σφαγή είναι ακατανόητη."

...Το κρέας φάλαινας εθεωρείτο κάποτε μια πολύτιμη πηγή τροφής για τα Νήσων Φερόε. Σύμφωνα με το PubMed , μελέτες που χρονολογείται από το 1977, έχουν δείξει αύξηση στη μόλυνση του κρέατος, το λίπος, το ήπαρ και τα νεφρά των φαλαινών-πιλότων. Υδράργυρος από το κρέας φαλαινών-πιλότων λέγεται ότι επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου του νευρικού συστήματος. Οι ρυπογόνες ουσίες σε λίπος επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστημα έτσι ώστε τα παιδιά να αντιδρούν χειρότερα στην ανοσοποίηση. Αυτοί οι ρύποι φαίνεται επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου του Πάρκινσον σε εκείνους που συνήθως τρώνε φάλαινα πιλότος.
"Από τα τελευταία αποτελέσματα της έρευνας, οι συγγραφείς θεωρούν ότι η σύναψη από την άποψη της υγείας του ανθρώπου πρέπει να είναι να προτείνουμε ότι φαλαινών-πιλότων δεν χρησιμοποιείται πλέον για κατανάλωση από τον άνθρωπο», οι ερευνητές δηλώνουν.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...