Φέργκιουσον: Νύχτα ηλεκτρισμένου κλίματος και 200 συλλήψεις

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος που φέρεται να άνοιξε πυρ με την αστυνομία
Φέργκιουσον, Μιζούρι 
Έτοιμοι για τα χειρότερα ήταν κάτοικοι και αστυνομία στο Φέγκιουσον του Μιζούρι τη νύχτα προς Τρίτη, με τις αρχές να έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον απόηχο των επεισοδίων της πρώτης «επετείου Μπράουν».

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο νεαρός που είχε εμπλακεί σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, ο 18χρονος Τάιρον Χάρις που κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών την προηγούμενη Δευτέρα.

Θερμό σημείο ήταν ξανά λεωφόρος που «καταλήφθηκε» από διαδηλωτές, με περίπου 200 να τίθενται προσωρινά υπό κράτηση όμως, παρά την σποραδική μικροένταση, δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά επεισόδια.

Τη νύχτα προς Τρίτη, η λεωφόρος του Γουέστ Φλόρισαντ (σκηνικό της έντασης της προηγούμενης νύχτας) καταλήφθηκε από διαδηλωτές. Αν και «έφυγαν» ορισμένα μπουκάλια προς την αστυνομία, η οποία και έθεσε προσωρινά υπό κράτηση περίπου 200 άτομα, η κατάσταση δεν βγήκε εκτός ελέγχου.

Η κατάληψη ήταν τμήμα των εκδηλώσεων «πολιτικής ανυπακοής» που είχαν εξαγγελθεί για την επέτειο του θανάτου του Μπράουν -τέτοια ήταν νωρίτερα και η συγκέντρωση στο δικαστήριο του Σεντ Λουις, όπου αρκετοί πήδηξαν τα οδοφράγματα.

HΠA: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Φέργκιουσον

Bίαια επεισόδια κατά την επέτειο του θανάτου του αφροαμερικανού εφήβου
HΠA: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε το Φέργκιουσον 
 
Η κομητεία του Σεντ Λούις κήρυξε τη Δευτέρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον του Μιζούρι, επικαλούμενη τα βίαια επεισόδια στην πόλη κατά την επέτειο του θανάτου του άοπλου αφροαμερικανού εφήβου, Μάικλ Μπράουν, από τα πυρά λευκού αστυνομικού.

«Οι πρόσφατες πράξεις βίας δεν θα γίνουν ανεκτές σε μια κοινότητα η οποία εργάστηκε τόσο ακούραστα τη χρονιά που πέρασε για να ανοικοδομηθεί και να γίνει πιο δυνατή», ανέφερε, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Στιβ Στίνγκερ, επικεφαλής των αρχών της κομητείας Σεντ Λούις.

Εισαγγελείς απάγγειλαν κατηγορίες νωρίτερα τη Δευτέρα εναντίον 18χρονου άνδρα για επίθεση κατά της αρχής στο Φέργκιουσον, μετά την ανταλλαγή πυρών στην οποία ενεπλάκη με αστυνομικούς την προηγούμενη νύχτα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...