Φιλιππίνες: Κόλαση φωτιάς σε επιβατηγό πλοίο με περίπου 544 επιβάτες

Τύχη βουνό είχαν περίπου 544 επιβάτες οι οποίοι βρίσκονταν στο εσωτερικό και τα καταστρώματα πλοίου, το οποίο μόλις είχε δέσει στο λιμάνι Όρμοκ των Φιλιππινών.



Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Πυκνός μαύρος καπνός κατέκλυσε τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου την ώρα που φλόγες αρκετών μέτρων έβγαιναν από τα παράθυρα και τις πόρτες. Όπως μετέδωσε το Associated Press, ο περισσότερος κόσμος πρόλαβε να απομακρυνθεί έγκαιρα. Μόλις δύο μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν ελαφρά. Εικόνες από ερασιτεχνικό video δείχνουν επιβάτες να έχουν παγιδευτεί στο κατάστρωμα και να βουτούν στη θάλασσα προκειμένου να γλιτώσουν.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αρκετά ασθενοφόρα. Ο εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής, Armand Balilo, τόνισε πως ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι προκάλεσε την πυρκαγιά.

Τον προηγούμενο μήνα επιβατηγό πλοίο ανετράπη από τα ορμητικά κύματα ελάχιστη ώρα μετά τον απόπλου από το Όρμοκ. Περισσότεροι από 60 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. Οι Αρχές των Φιλιππινών απήγγειλαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία στον ιδιοκτήτη και το πλήρωμα του πλοίου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...