Μαίνεται η φωτιά στο Ξυλόκαστρο - Εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.
Η φωτιά επεκτείνεται προς το χωριό Ελληνικό. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, νωρίτερα εκκενώθηκε προληπτικά από τις αρχές της περιοχής, παιδική κατασκήνωση στο Ελληνικό Ξυλοκάστρου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «η φωτιά βρίσκεται σε ένταση. Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος για τα χωριά Ελληνικό και Καλλιθέα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλουν προσπάθεια να την ελέγξουν πριν νυχτώσει».
Ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η μαθητική κατασκήνωση στο Ελληνικό και τα παιδιά έχουν μεταφερθεί στην βίλα Σικελιανού, ενώ πενήντα παιδιά έχουν μείνει μέσα στην κατασκήνωση, βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμβάλλουν 2 οχήματα ΟΤΑ, 5 ιδιωτικά βυτιοφόρα και εθελοντές.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...