Νεστόριο Καστοριάς Γιώργος Ισαάκ: «…Στόχος μας είναι το River Party να μεγαλώνει κάθε χρόνο…»

Ιδρυτής της People Entertainment Group, η οποία, εδώ και 8 χρόνια, αναλαμβάνει την παραγωγή του River Party, ο Γιώργος Ισαάκ, ενάντια στις αντιξοότητες της εποχής, παραμένει ρομαντικός και «ερασιτέχνης», και μας μιλά για το Φεστιβάλ.

Έξι μέρες με ασταμάτητη μουσική και χορό στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Νεστορίου της Καστοριάς
υπόσχεται το 37ο River Party, που πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 23 Αυγούστου, προσθέτοντας στο πρόγραμμά του μία ακόμα ημέρα, καθώς ενώνεται για πρώτη φορά με το Happy People Dance Festival και φιλοξενεί κορυφαίους djs στις ανανεωμένες σκηνές του.



Καθώς μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και δύο καλεσμένοι από το εξωτερικό, ο Grammatik και o James Arthur, οι οποίοι εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, θα ανεβούν στις 4 σκηνές (Riverside stage, Forestage, Into the jungle stage,Tequila stage) του φετινού River Party, για ατελείωτη μουσική και χορό, από νωρίς το πρωί έως τα ξημερώματα, ο Γιώργος Ισαάκ μιλά για αυτήν τη διοργάνωση, για τα κίνητρα  και για το όραμά του.

Ποιο είναι το όραμά σας για το River Party;

Το River Party αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, το μεγαλύτερο μουσικό και κατασκηνωτικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα, φιλοξενώντας τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες και περισσότερους από 50.000 επισκέπτες στον πανέμορφο χώρο του Νεστορίου Καστοριάς. Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ, που έχει γίνει θεσμός και η αγαπημένη συνάντηση τόσο πολλών νέων από όλη την Ελλάδα, να μεγαλώνει κάθε χρόνο σε όλους τους τομείς - μουσική, είδος σκηνών, θεματική χώρων κατασκήνωσης, παράλληλες    δραστηριότητες -, ώστε να συνεχίζει να χαρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη χαρά, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Για ποιους λόγους μετακινήθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης; Τι θα κερδίσουν οι θεατές, λόγω αυτής της αλλαγής;

Δυστυχώς, οι πολιτικές εξελίξεις και το capital control δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, η οποία χρειάζεται έναν τουλάχιστον μήνα πριν την πραγματοποίησή της, δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ρευστότητα για τη διαμόρφωση του χώρου, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε πληρωμές προς το εξωτερικό, τόσο για τους ξένους καλλιτέχνες που φιλοξενεί, όσο και για τα βασικά ήδη που χρειάζονται για την ασφάλεια τόσου μεγάλου αριθμού κοινού, τα οποία, δυστυχώς, πρέπει να εισάγουμε, αφού δεν κατασκευάζονται στην Ελλάδα.


Αυτός, λοιπόν, ήταν και ο λόγος, που μας ανάγκασε στη μεταφορά του σε νέες ημερομηνίες, με ένα τεράστιο οικονομικό κόστος για εμάς. Ένα κόστος, όμως, που θεωρήσαμε χρέος μας να αναλάβουμε, ώστε να μείνει ζωντανός ο θεσμός του River Party και φέτος το καλοκαίρι, ίσως το καλοκαίρι που το είχαν οι περισσότεροι ανάγκη.


Ο ιδρυτής της People Entertainment Group, η οποία, εδώ και 8 χρόνια, αναλαμβάνει την παραγωγή του River Party, ο Γιώργος Ισαάκ.
Εμείς, από την πλευρά μας, εκτός από τη ζημιά που υποστήκαμε από την αλλαγή των ημερομηνιών, αυξήσαμε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ κατά μία ημέρα και προσθέσαμε τους κορυφαίους djs του Happy People Dance Festival, ώστε να δώσουμε ακόμη περισσότερη μουσική στον κόσμο, παγώσαμε την τιμή του εισιτηρίου στην τιμή της προπώλησης - απορροφώντας και την αύξηση του ΦΠΑ - και μειώσαμε ακόμη περισσότερο τις τιμές διατροφής στον χώρο του Φεστιβάλ, κάνοντάς το όσο πιο προσιτό γίνεται στους φίλους, που θα το επιλέξουν για ακόμη μία χρονιά.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή της κρίσης;


LOUKAS ZIARAS
Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, σίγουρα ο λόγος δεν ήταν το κέρδος. Έχω την τύχη και την ατυχία - τόσο εγώ, όσο και όλοι μας στην People Entertainment Group - να είμαστε ακόμη “ερασιτέχνες” και να παραμένουν ρομαντικά και καλλιτεχνικά τα κίνητρά μας για τη συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε καλλιτεχνική παραγωγή.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Τρίτη 18/8

Gramatik, Ζωντανοί Νεκροί, Φοίβος Δεληβοριάς, Λεωνίδας Μπαλάφας

Τετάρτη 19/8
Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Μόνικα, Μαρίζα Ρίζου

Πέμπτη 20/8
Ελευθερία Αρβανιτάκη, Δήμος Αναστασιάδης, special guest: Θανάσης Αλευράς, Βήτα Πεις, Angelika Dusk, The Moka Band

Παρασκευή 21/8
Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα - Θέμης Καραμουρατίδης, Μύρωνας Στρατής - Ησαΐας Ματιάμπα

Σάββατο 22/8
James Arthur, Maraveyas Ilegal, Γιώργος Ανδρέου - Τάνια Τσανακλίδου - Ρίτα Αντωνοπούλου - Κορίνα Λεγάκη, Ανδριάνα Μπάμπαλη - Rous

Κυριακή 23/8
Γιώργος Μαζωνάκης, Δήμητρα Γαλάνη, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννα Βασιλείου

Πληροφορίες

LOUKAS ZIARAS
Τιμή εισιτηρίου: 50 ευρώ, μετακίνησή από και προς τον χώρο του Φεστιβάλ, με τα λεωφορεία του River Party: από 25 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload, Media Markt, ηλεκτρονικά: viva.gr.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...