Κάλεσμα Α.Τσίπρα σε συστράτευση – Επί τάπητος οι προγραμματικοί άξονες την Κυριακή (vid)

Σε συστράτευση για μια ισχυρή εντολή από τον λαό κάλεσε τις κοινωνικές δυνάμεις ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώνεται την Κυριακή με την ψήφιση των βασικών προγραμματικών προτεραιοτήτων, οι οποίες θα παρουσιαστούν στη ΔΕΘ.

Με βασικό σύνθημα ότι το παλιό καθεστώς δεν πρέπει να επιστρέψει, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη, όποιος θέλει να πενθήσει ή να αποδράσει έχει το δικαίωμα, εμείς προχωράμε μπροστά», ασκώντας σκληρή κριτική στη «Λαϊκή Ενότητα» για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αριστερό εμφύλιο δεν πρόκειται να κάνει γιατί, όπως υπογράμμισε, αντίπαλος είναι το σύστημα «που θέλει να σηκώσει κεφάλι».
Σχετική είδηση: Α. Τσίπρας: «Όποιος θέλει να αποδράσει ας αποδράσει, εμείς όμως προχωράμε μπροστά» (vid)
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έλαβαν το λόγο στη σύσκεψη του κόμματος έθεσαν θέματα λειτουργίας και πορείας προς το συνέδριο, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποσαφήνισε ότι θα συμμετέχει στα ψηφοδέλτια.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για μη συμμετοχή του Αλέξη Μητρόπουλου εξαιτίας της δυσφορίας για τη στάση που τήρησε απέναντι στις επιλογές του κόμματος και της ηγεσίας.
Στην ανάγκη για μια συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης.
Ο Πάνος Σκουρλέτης έστρεψε την κριτική του κατά του Π. Λαφαζάνη: Δεν θεωρώ ότι ο προκάτοχος μου είχε άλλη άποψη, αλλά είχε άλλη αντίληψη για το τι μπορεί να κάνει η αριστερά στην κυβέρνηση. Είχε αντίληψη ότι η αριστερά πρέπει να είναι στη γωνία. Ο Λαφαζάνης εδώ και δεκαετίες περίμενε την προσωπική του δικαίωση θέλοντας να κάνει την αριστερά που είχε κατά νου, σημείωσε.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δεν άνοιξε τα χαρτιά της και έθεσε όρους για να είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Να φτιάξουμε ψηφοδέλτια της αριστεράς. Όχι οποίος περνά από έξω να τον βάζουμε μέσα. Θα δω αύριο αν μπορεί να με χωρέσει ένα αριστερό ψηφοδέλτιο, αν θα είναι μια αριστερή πρόταση, ένα αριστερό πρόγραμμα, υπογράμμισε.
Οι εργασίες συνεχίζονται την Κυριακή.
Πηγή ΕΡΤ1


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...