Dixon: Ο Τσίπρας επέλεξε να διχάσει το κόμμα του παρά να χρεοκοπήσει τη χώρα του

«Έδειξε κάποια πολιτική ικανότητα», γράφει για τον πρωθυπουργό
Τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με φόντο την ψηφοφορία στη βουλή επί της ελληνικής πρότασης σχολιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Hugo Dixon με ανάρτησή του στο Twitter.

Metron Analysis: Το 77% των πολιτών θέλει συμφωνία – Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Συμφωνία με τους δανειστές ζητεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών (77%), σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», που διενεργήθηκε εν μέσω των κρίσιμων 24ωρων για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Στο λιμεναρχείο της Αίγινας ο Βαρουφάκης μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο Πρώτου Θέματος (Video)

Στο λιμεναρχείο της Αίγινας παρέμεινε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης εξαιτίας του επεισοδίου που κατήγγειλε δημοσιογράφος, ο οποίος υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς της φρουράς του.
Ο δημοσιογράφος του Πρώτου Θέματος, Φρίξος Δρακοντίδης

Κάρστεν Σνάιντερ: "Πολύ σοβαρή η ελληνική πρόταση"

Οι προτάσεις και ο κατάλογος μέτρων που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση προς τους δανειστές για ένα τρίτο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης συνοδεύτηκε από θετικά σχόλια τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Γερμανία. Στους πολιτικούς που τις επικροτούν συγκαταλέγεται και ο Κάρστεν Σνάιντερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Ελ Εριάν για Τσίπρα: "Ιδιοφυής ή απλά τυχερός;"

Ο Αλέξης Τσίπρας πιθανώς να είναι ικανός να πετύχει αυτό που πολλοί (συμπεριλαμβανομένου και εμού) θεωρούν απίθανο: μια συμφωνία που θα γίνει αποδεκτή από την πλειοψηφία των Ελλήνων, τους ευρωπαίους εταίρους της χώρας και το ΔΝΤ, σχολιάζει ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν στο Bloomberg View.

Εισήγηση Θεσμών: "Καλά τα μέτρα που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση αλλά χρειάζονται περισσότερα"! (upd)

"Η ελληνική πρόταση αποτελεί βάση για διαπραγμάτευση αναφέρει στο πρωτοσέλιδο άρθρο της η FAZ επικαλούμενη κοινοτικές πηγές και αποκαλύπτοντας μέρος του κειμένου της εισήγησης που στάλθηκε στο Eurogroup, "αλλά δεν αρκουν" προκαλώντας σοκ, ότι θα χρειαστεί επιπλέον "αίμα" από τον ήδη "νεκρό" Έλληνα πολίτη.

Πάνος Καμμένος: Ψηφίζουμε με βαριά καρδιά

«Αν αποφασίζαμε με μόνο γνώμονα τη συνείδηση μας θα ακουγόταν αυτό το μεγάλο όχι που ψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα» είπε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη συζήτηση για τη «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)».

Χρυσοβελώνη - ΑΝΕΛ: Προτάξαμε το συμφέρον της χώρας [ΒΙΝΤΕΟ]

Η στάση των ΑΝΕΛ στην ψηφοφορία στη Βουλή απορρέει από την απόφαση να προταχθεί το συμφέρον της χώρας και να μην μπει ο ελληνικός λαός σε περιπέτειες, δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Κυβερνητικές πηγές: Προέχει η επιτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων

Εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισαν κυβερνητικές πηγές, αμέσως μετά την ψηφοφορία στην βουλή.
Σημείωσαν επίσης ότι όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση,

Π. Λαφαζάνης: Ψήφισα «παρών» αλλά στηρίζω την κυβέρνηση

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά το «παρών» στηn ψηφοφορία στη Βουλή έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Με το «παρών» εξέφρασα τη ριζική και κατηγορηματική μου αντίθεση σε μια «πρόταση» που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας μου.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη δανειακή σύμβαση με το EΜΣ (Video)

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σ/ν για τη διαπραγμάτευση του νέου δανείου με τον ΕΜΣ όπου καλείται η Βουλή, να παρέχει την εξουσιοδότησή της στην κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Νωρίτερα το σ/ν εγκρίθηκε στις Επιτροπές της Βουλής.
Yπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 251 ναι  η ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς. Όχι ψήφισαν 32 βουλευτές ενώ παρών δήλωσαν οκτώ. Συνολικά ψήφισαν 291

Αλ. Τσίπρας: Η συμφωνία, απάντηση στο πολιτικό Grexit που μας ετοίμαζαν (Video)

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες μέσα στις οποίες διεξήχθη η διαπραγμάτευση και στο μεγάλο πανευρωπαϊκό κίνημα που πυροδότησε ο αγώνας του ελληνικού λαού. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα τα καταφέρουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, με αξιοπρέπεια και περηφάνια».