Επιμένει στην εθελοντική στράτευση γυναικών o Καμμένος

Στην πρότασή του για εθελοντική στράτευση -τμήματος έστω- των νέων γυναικών επιμένει ο Πάνος Καμμένος, παρά τις γενικευμένες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Σε νέες του δηλώσεις σήμερα το πρωί (Mega) σημείωσε πως το ζήτημα δεν αποσύρεται και πως η στράτευση των γυναικών μπορεί να καλύψει τις ελλείψεις στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,
αφού δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν προσλήψεις στις ένοπλες δυνάμεις.
«Το να μπορέσουμε να καλέσουμε εθελοντικά εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να έρθουν από μόνες τους να υπηρετήσουν μια εξάμηνη θητεία είναι κάτι που το βάζουμε στο τραπέζι», ανέφερε.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι η βασική εκπαίδευση στα στρατιωτικά λύκεια θα δίνει μόρια για τις στρατιωτικές σχολές.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθάρισε πως προτίθεται να συζητήσει το θέμα με όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.
Ωστόσο, εξέφρασε την στήριξή του στον πρωθυπουργό «μέχρι τέλους γιατί είναι ένας έντιμος πολιτικός». Έκανε λόγο για μία έντιμη πολιτική συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η δική μου με τον Αλέξη Τσίπρα είναι μεταξύ δύο ανθρώπων, που ήθελαν να έρθουν σε ρήξη με το κατεστημένο», είπε.



Ενόψει της ψήφισης των αλλαγών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση διαμήνυσε ότι «όποιος δεν στηρίζει την κυβέρνηση και δεν ψηφίζει νομοσχέδια, είναι προφανές ότι πρέπει να παραιτηθεί».
Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι βουλευτές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι όσα υπογράφηκαν το καλοκαίρι και θα στηρίξουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
Υποστήριξε δε ότι παρά τον ανελέητο πόλεμο που δέχεται αντέχει για να συμπληρώσει:
«Δεν χαράζουμε εμείς την πολιτική, όμως εκεί που θεωρούμε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που μας έδωσε ο ελληνικός λαός να παρέμβουμε, το κάνουμε».
Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των 153 βουλευτών είναι ισχυρή και θα αντέξει τις δυσκολίες που έχει μπροστά της και συμπλήρωσε ότι είναι καλοδεχούμενη η στήριξη από όποιον θέλει.
Για τον Βασίλη Λεβέντη ο κ. Καμμένος είπε ότι δε νομίζει ότι το Μαξίμου κάνει κάποιο φλερτ, επικαλούμενος και τις δικές του καλές σχέσεις με βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ τόνισε ότι «ο Λεβέντης έχει πει για μένα διάφορα πράγματα, τον συγχωρώ».
Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ένωση Κεντρώων, απάντησε  «να δούμε τις προτάσεις του Βασίλη Λεβέντη, μακάρι να έρθουνε όλοι στην κυβέρνηση. Μακάρι να στηρίξουν την κυβέρνηση και δυνάμεις από τη Νέα Δημοκρατία».
Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό μέτωπο της δεξιάς παράταξης, προέβλεψε ότι δεν θα μπορούν να συμβιώσουν όλοι μαζί και θα διασπαστούν σύντομα, καθώς η Ν.Δ. «αποσυνδεθεί εντελώς». Απέκλεισε την πθανότητα συνεργασίας με τον Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη, λέγοντας ότι κόμμα του είναι του μεσαίου χώρου.
Τέλος, διέψευσε ότι έχει συζητήσει με τον Αλέξη Τσίπρα σενάρια επιστροφής του Κώστα Καραμανλή, τον οποίο σέβεται και έχει έντιμη σχέση μαζί του.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...