Οκτώ ελληνικά νησιά στους 10 κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς +50 κορυφαίοι προορισμοί.

Ελληνικοί είναι οι οκτώ στους δέκα κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης σύμφωνα με το trivago Reputation Ranking 2016.

Την πρώτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το νησί Isle of Arran του Ηνωμένου Βασιλείου.


Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο πρώτος ελληνικός προορισμός, η Αστυπάλαια, ακολουθούμενη από τη Σίφνο, την Ίο και τη Φολέγανδρο. Στην έκτη θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός των πρώτων δέκα θέσεων, το ιταλικό Isola di Capri. Την έβδομη θέση καταλαμβάνει το νησί της Πάρου, ενώ η όγδοη ανήκει στην Κεφαλονιά. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Νάξο και την Ύδρα, στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

νησί Isle of Arran
νησί Isle of Arran


Αστυπάλαια
Αστυπάλαια


Σίφνος
Σίφνος


Ίος
Ίος


Φολέγανδρος
Φολέγανδρος


Η Σαντορίνη και η Μύκονος εμφανίζονται λίγο χαμηλότερα, στην 12η και 14η θέση, ενώ συνολικά στα 50 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά, τα 31 είναι ελληνικά.

Οι 10 κορυφαίοι νησιωτικοί προορισμοί της Ευρώπης

Την πρώτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το νησί Isle of Arran του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελώντας τον ένα από τους δύο προορισμούς της δεκάδας που δεν είναι ελληνικοί. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο πρώτος ελληνικός προορισμός, η Αστυπάλαια, ακολουθούμενη από τη Σίφνο, την Ίο και τη Φολέγανδρο. Στην έκτη θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός των πρώτων δέκα θέσεων, το ιταλικό Isola di Capri. Την έβδομη θέση καταλαμβάνει το νησί της Πάρου, ενώ η όγδοη ανήκει στην Κεφαλονιά. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Νάξο και την Ύδρα, στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.
 πηγη
Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι 50 κορυφαίοι προορισμοί της κατάταξης:
Top50GR



 www.trivago.gr



Προσφορές ξενοδοχείων στα κορυφαία ελληνικά νησιά του 2016

Αστυπάλαια | Σίφνος | Ίος | Φολέγανδρος | Πάρος | Κεφαλονιά | Νάξος | Ύδρα |


1

Αστυπάλαια

Το νησί της «Πεταλούδας». Η Αστυπάλαια καταφέρνει να μαγεύει τους επισκέπτες της και να τους υποδέχεται κάθε χρόνο στα φιλόξενα μονοπάτια της. Η απλότητα, η αυθεντικότητα και η ηρεμία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νησιού. Τί θα έλεγες να το ανακαλύψεις φέτος;

2

Σίφνος

Η Σίφνος των παραδοσιακών απολαύσεων, με την κλασική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τα ανθισμένα παρτέρια είναι ο προορισμός για όσους ζητούν να γνωρίσουν κάτι περισσότερο από χρυσές αμμουδιές. Είναι για εκείνους που αναζητούν το αυθεντικό στοιχείο σε ένα διαφορετικά όμορφο ελληνικό νησί. Αν αυτό που ζητάς είναι να ανακαλύψεις κάτι νέο, τότε επίλεξε το νησί της Σίφνου.
 νησια καλοκαιρι 2016 σιφνος

3

Ίος

Εδώ θα βρεις σίγουρα ένταση, ενέργεια, τρέλα και καλοκαιρινή διάθεση. Η Ίος παραμένει ένα από τα νησιά με την πιο «ανήσυχη» ζωή, νύχτα-μέρα, διατηρώντας το παραδοσιακό στοιχείο και την ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου. Ιδανική επιλογή αν σκέφτεσαι να κάνει διακοπές με την παρέα σου.
4

Φολέγανδρος

Η Φολέγανδρος διαθέτει μια από τις πιο καλοδιατηρημένες Χώρες των Κυκλάδων, ενώ κρατά ατόφιο τον χαρακτήρα και την παράδοσή της. Οι τουριστικές πινακίδες και οι πλαστικές καρέκλες δεν έχουν θέση εδώ. Στη Φολέγανδρο θα χαρείς να χάνεσαι στα μονοπάτια της. Είναι εξαιρετική επιλογή αν θέλεις να περάσεις ρομαντικές στιγμές με τον/τη σύντροφό σου.
 νησια καλοκαιρι 2016 φολεγανδρος
© Georgios Alexandris
5

Πάρος

Λευκό στα σπίτια και στα σύννεφα, γαλάζιο στη θάλασσα και στον ουρανό. Πάρος, το νησί όπου η απλότητα είναι η μεγαλύτερη πολυτέλεια. Στην Πάρο μπορείς να βρεις σχεδόν ό,τι επιθυμείς ανεξάρτητα από τον τύπο ταξιδιώτη που ανήκεις. Ένας αρκετά δημοφιλής προορισμός που αξίζει σίγουρα να γνωρίσεις. Ιδανικό για όσους θέλουν να έχουν πολλές επιλογές.
νησια καλοκαιρι 2016 παρος
6

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά, το νησί των φυσικών αριστουργημάτων. Το μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Ιονίου που συνδυάζει φυσικό πλούτο, φιλόξενους ανθρώπους, υπέροχη κουζίνα, εξαιρετικό τοπικό κρασί και αρκετή τρέλα. Ένα μίγμα εμπειριών που λατρεύουν οι επισκέπτες του νησιού και τους κάνει να το ερωτεύονται. Οι ποικίλες δραστηριότητες, οι πανέμορφες παραλίες και η ζωντάνια του νησιού το καθιστούν ιδανικό προορισμό για κάθε τύπο ταξιδιώτη.
νησια καλοκαιρι 2016 κεφαλονια
7

Νάξος

Αν τη χαρακτήριζες με μια μονό λέξη αυτή θα ήταν: γοητευτική. Η Νάξος είναι ένα μέρος που γρήγορα θα σε κάνει να αισθανθείς ότι το ξέρεις καλά. Όμως πριν το νιώσεις δικό σου θα σε ξαφνιάσει με ένα νέο δρομάκι, ένα στενό που θα σε σαγηνεύσει και θα σε κάνει να χάνεσαι εκ νέου μέσα στη γοητεία του νησιού… Η Νάξος είναι ιδιαίτερα αγαπητή από κάθε τύπο ταξιδευτή. Σίγουρα αποτελεί πολύ καλή επιλογή για οικογενειακές διακοπές.
8

Ύδρα

Ένα νησί που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς έστω μια φορά. Η γραφική Ύδρα με τον ξεχωριστό χαρακτήρα της είναι τόσο όμορφη όσο στις φωτογραφίες.  Η αρχιτεκτονική της χαρίζει πλούσιες εικόνες και πληθώρα σκηνικών που ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών της. Η χαλαρή ατμόσφαιρα μπλέκεται αρμονικά με την αρχοντική ομορφιά της πόλης, συνθέτοντας εικόνες μιας άλλης εποχής. Πάρε το ταίρι σου –κι αν έχετε και μικρούλια πάρτε τα κι αυτά μαζί– και βάλτε πλώρη για Ύδρα!

Αν πάλι θέλεις να κάνεις την ανατροπή και αυτό το καλοκαίρι επιλέξεις να εξερευνήσεις τη Βόρεια Ελλάδα, τότε δε μένει παρά να διαβάσεις το άρθρο «Το Καλοκαίρι του Βορρά».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...