Οι κομψές νησιωτικές κυρίες του Ιονίου (video)

Ιδανικό τόπο για διακοπές και ξεκούραση είναι τα Ιόνια νησιά, φορτωμένα με βαριά ιστορία, γεύσεις, μοναδικό πολιτισμό και αξιοθέατα. Έχουν εξαιρετικό κλίμα, βουνά και πράσινο και γαλαζοπράσινα νερά.
Τα Επτάνησα βρίσκονται στο Ιόνιο Πέλαγος και κατά σειρά μεγέθους είναι η Κεφαλλονιά, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, τα Κύθηρα, η Ιθάκη και οι Παξοί.

Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Επτανήσων περιλαμβάνει και μικρότερα νησιά όπως τα Αντικύθηρα, τους Αντίπαξους, το Αρκούδι, την Άτοκο, τον Βρόμωνα, την Δρακονέρα, την Ερεικούσσα, τον Κάλαμο, τον Καλόγηρο, το Καρλονήσι, τον Καστό, τον Λαμπρινό, το Μαθράκι, τη Μάκρη, το Μεγανήσι, το Μόδι, τους Οθωνούς, την Οξεία, τον Πεταλά, τον Ποντικό, το Προβάτι, τον Σκορπιό, την Σοφία, τις Στροφάδες, τη Σωρό.
eurokinissi kerkira giorgos kontarinisΚέρκυρα. Πηγή: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
Κάποτε ενωμένα με την ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίστηκαν βίαια, ύστερα από κατακρήμνιση των εδαφών, λόγω του μεγάλου παράκτιου ρήγματος του Ιονίου Πελάγους.
 nayagio moygivths bagelisΖάκυνθος-Ναυάγιο. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μπουγιώτης Βαγγέλης
Έτσι δημιουργήθηκαν απόκρημνες ακτές και όμορφες παραλίες, έτσι εξηγούνται και τα τόσο ψηλά βουνά τους, που πριν γίνει το ρήγμα αποτελούσαν τμήματα της οροσειράς της Πίνδου, η οποία διασχίζει την ηπειρωτική Ελλάδα.
GettyImages Sean GallupStaffΠόρτο Κατσίκι, Λευκάδα. Sean Gallup/Getty Images/Ideal Image
Ακόμα, έτσι εξηγείται το μεγάλο βάθος των νερών τους, το μεγαλύτερο σε όλη τη Μεσόγειο, που φτάνει τα 4.406 μ.
Το video είναι από το visitgreece.
..πηγη
Δημοσίευση σχολίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...