Ρίο 2016 Κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο για την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί στις 2.00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» μέλος της, έχει βρεθεί θετικό σε έλεγχο αντιντόπινγκ, στην πρώτη ανάλυση του δείγματος.


Η εν λόγω αθλήτρια προέρχεται από την κολύμβηση, με τον αρχηγό της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρο Κούβελο να καλεί την ίδια στο γραφείο, ενημερώνοντάς την για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Μάλιστα της ζήτησε να μαζέψει τα πράγματα της από τον Ολυμπιακό χωριό, κι έτσι αναμένεται να διαμείνει σε ξενοδοχείο, πριν πάρει πρόωρα τον δρόμο της επιστροφης για την Αθήνα.

Τα κακά νέα για την Ελλάδα ωστόσο δεν σταματούν εδώ, καθώς θετικό στον πρώτο έλεγχο του δείγματος βρέθηκε και μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας που όμως βρίσκεται ακόμη στη χώρα μας, δεδομένου οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Κύπρος απέσυρε τον επίσης... θετικό Μαρτασίδη


Λίγη ώρα αργότερα το... κακό τρίτωσε, καθώς η Κύπρος ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες τον αρσιβαρίστα, Αντώνη Μαρτασίδη, αφού ο αθλητής βρέθηκε κι αυτός «θετικός» σε έλεγχο εκτός αγώνων.

Πιο συγκεκριμένα ο έλεγχος διενεργήθηκε από την ίδια την κυπριακή ομοσπονδία του αθλήματος την περασμένη εβδομάδα και οι ιθύνοντες στη Μεγαλόνησο αποφασίστηκε να μην περιμένουν το δεύτερο δείγμα και να αποκλείσουν αυτόματα τον αθλητή από τη διοργάνωση του Ρίο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την κυπριακή αρχή αντι-Ντόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της άρσης βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα, αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων.

Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 και την επιστροφή του στην Κύπρο». 

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρόγραμμα της Παρασκευής

 

Η πρώτη ελληνική συμμετοχή, αλλά και η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της Παρασκευής. Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τα κανάλια της ΕΡΤ και του ΟΤΕ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στις 13:00 η Ευαγγελία Ψάρρα ρίχνεται στη μάχη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της τοξοβολίας δίνει τον αγώνα πρόκρισης στο ατομικό.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 05/08

15:00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) Ιράκ - Δανία (OTEsport 1), Μαγνητοσκόπηση
17:00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) Μεξικό - Γερμανία (OTEsport 1), Μαγνητοσκόπηση
19:00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) Σουηδία - Κολομβία (OTEsport 1), Μαγνητοσκόπηση
21:00 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (Α) Πορτογαλία - Αργεντινή (OTEsport 1), Μαγνητοσκόπηση
00:45 Ολυμπία - Οι ρίζες των Ολυμπιακών Αγώνων (EPT 1) TV
01:55 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (EPT 1) + (EPT 2) + (OTEsport 1)
03:30 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (EPT 1) + (EPT 2) + (OTEsport 1)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...