Γεροβασίλη: Όποιος δεν λάβει άδεια θα πάψει να εκπέμπει μέσα σε 90 μέρες

Για τις τηλεοπτικές άδειες, την έναρξη της διαπραγμάτευσης, τον ΕΝΦΙΑ και για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε συνέντευξή της στον Real FM.
Ενόψει της  δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές συχνότητες, η κ. Γεροβασίλη ρωτήθηκε πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια. «Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες.
Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει», τόνισε.

Με αφορμή τις συναντήσεις Μοσκοβισί με το Οικονομικό επιτελείο , η κ. Γεροβασίλη προανήγγειλε ότι θα συσταθεί ένα όργανο μεταξύ Αθήνας-Βρυξελλών για γρήγορη διαχείριση στα όποια προβλήματα της διαπραγμάτευσης.

Όπως είπε, «θα συζητήσουν το περίγραμμα μιας πορείας, αλλά είναι σημαντικό και η δημιουργία ενός συστήματος γρήγορης διαχείρισης κρίσης για τα προβλήματα στη διαπραγμάτευση. Θα μιλούν απευθείας», είπε, και όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος  αυτό δείχνει την «αποφασιστικότητα με την οποία δρουν οι εταίροι και η δημιουργία αυτού του συστήματος επικοινωνίας σε ζητήματα κρίσης δείχνει το διαφορετικό κλίμα. Και να είμαστε αποτελεσματικοί και να γίνει γρήγορα (σς η αξιολόγηση).


Στόχος να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με φόρο ακίνητης περιουσίας


«Στο επόμενο διάστημα γίνεται επεξεργασία να αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ με φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο στόχος», ανέφερε η κ. Γεροβασίλη.

Όπως τόνισε «η καταστροφή που είχε προαναγγελθεί δεν την είδαμε. Ξεχνάμε τις εκλογές που έγιναν πέρυσι με ψηφισμένη συμφωνία με 221 βουλευτές, ψήφισαν την παραμονή του ΕΝΦΙΑ. Ο ελληνικός λαός επέλεξε να διαχειριστούμε την Ελλάδα μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η ΝΔ έλεγε ότι ήταν ένας δίκαιος φόρος. Το 92% θα πληρώσουν -κάποιοι μέσα σ’ αυτούς έχουν αύξηση μέχρι 10 ευρώ- μέχρι και 300 ευρώ λιγότερο. Αυξημένος είναι σε κάποιες μονοκατοικίες, Κολωνάκι, Ψυχικό και Γλυφάδα».

«Αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα - Δεν παρεμβαίνουμε»


Αναφορικά με το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, υποστήριξε πως «δεν πάγωσε καμία συζήτηση. Προς το παρόν η συζήτηση ξεκίνησε. Είδαμε κάποιες νευρικές αντιδράσεις και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Ελπίζουμε όλοι αυτοί να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος για το επίμαχο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και τη διαμάχη που προηγήθηκε.

Ερωτηθείσα πάντως, εαν η καταδίκη Γεωργίου θα σημαίνει αμφισβήτηση των στοιχείων η κ. Γεροβασίλη απάντησε: «εάν υποθέσουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να τα αναλύσουμε και πολιτικά περαιτέρω. Η χώρα βρίσκεται σε μνημόνιο. Εάν υποθέσουμε ότι κάτι δεν πάει καλά θα έχει ένα ενδιαφέρον». Όσο για το αν η κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει κάτι περαιτέρω ήταν σαφής υπογραμμίζοντας ότι  «δεν έχουμε μπει σε τέτοια συζήτηση» και ότι εφαρμόζεται το πρόγραμμα.

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση είναι παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη. Εμείς αφήνουμε τη Δικαιοσύνη να λειτουργήσει ανεξάρτητα».

Το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ πάντως αναμένεται να επηρεάσει και το κλίμα στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...