Ερντογάν: Είμαι ευγνώμων στον Πούτιν

Μία ημέρα πριν από τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ότι επιθυμεί να ξαναρχίσουν οι τουρκορωσικές σχέσεις «από μηδενική βάση». Μάλιστα προαναγγέλλει συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία σε πολλούς τομείς.


Ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «αγαπητό» και «αξιοσέβαστο» και τον χαρακτήρισε φίλο του.
Είπε ότι είναι ευγνώμων στον Ρώσο Πρόεδρο γιατί σχεδόν ακαριαία του εξέφρασε τη στήριξή του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
«Η επίσκεψη αυτή συνιστά ένα ορόσημο στις διμερείς σχέσεις μας, που ξεκινούν ξανά από το μηδέν. Μια νέα σελίδα θα ανοίξει στους ρωσοτουρκικούς δεσμούς. Η σελίδα αυτή θα περιλαμβάνει στρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική συνεργασία», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θέλει να "ξεπαγώσει" άμεσα η συνεργασία με τη Ρωσία όσον αφορά στην κατασκευή του σταθμού πυρηνικής ενέργειας του Ακουγιού.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...