Έπεται η διαγωνιστική διαδικασία για τα θεματικά κανάλια

Η συνέντευξη του υπουργού Επικράτειας Νίκου Παππά στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» στάθηκε αφορμή για να υπάρξει μπαράζ δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία, μετά τον διαγωνισμό για τις τέσσερις άδειες γενικού περιεχομένου, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διαγωνιστική διαδικασία για τα θεματικά κανάλια.

«Δεν υπάρχει περίπτωση», ανέφεραν πρόσωπα που γνωρίζουν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Απεναντίας, ο ίδιος ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να ναρκοθετήσει μόνος του μια διαδικασία που έχει προκαλέσει -παρά τις αντιδράσεις- αυξημένο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Με βάση απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η προκήρυξη για τις θεματικές άδειες θα καθυστερήσει αρκετά. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να κάνει «χατίρια» στον οποιονδήποτε επιχειρηματία.
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση, επιδιώκοντας να αποσπάσει το μέγιστο δυνατό τίμημα, δεν σκοπεύει να κάνει το χατίρι των καναλαρχών, που θα επιθυμούσαν άμεσα να βγουν στον αέρα και οι θεματικές άδειες. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στο Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα τέσσερα κανάλια θα υπάρξει προκήρυξη για τα περιφερειακά κανάλια, όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση» ο υπουργός Επικράτειας.
Πρόκειται για μια απολύτως λογική ενέργεια, αφού αποτελεί κοινό μυστικό ότι, στην περίπτωση που αμέσως μετά τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, προχωρήσει η διαδικασία για τα θεματικά κανάλια, τότε τουλάχιστον τρεις από τις εταιρείες που μετέχουν στον σημερινό διαγωνισμό θα συμμετάσχουν για τυπικούς λόγους, αφού από την πρώτη στιγμή αυτό που περιμένουν είναι οι θεματικές άδειες.
Για την κυβέρνηση εκείνο που προέχει είναι το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου να έχουν «ανέβει» στον δορυφόρο τα νέα κανάλια, εξέλιξη που θα σημάνει την αυτόματη «κάθοδο» όσων από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...